Vacante

# turism bucuresti #bucuresti

Cinci motive pentru a vizita Bucurestiul

 

Bucurestiul a trecut incet de la reputatia sa de oras pentru afaceri intr-un loc mai atractiv pentru turisti. Printre reperele sale arhitecturale, cafenele, muzeele de top si viata plina de arta si cultura face sa existe ceva pentru toata lumea.

Bucuresti este adesea descris ca un oras al contrastelor, mai ales cand vine vorba de arhitectura sa. Cei care vor incepe sa-l exploreze vor gasi o multime de cladiri Art Deco si palate neoclasice, exemple frumoase de arhitectura religioasa si situri medievale, precum si multe cartiere in stil sovietic.

Serveste o cafea buna

Bucurestiul este bine acoperit de lanturile internationale de cafenele, dar are si partea sa independenta, servind o cafea excelenta in cladiri cu istorie. Unul dintre cele mai bune cafenele din Centrul Vechi este Origo, care noaptea se transforma intr-un cocktail bar.

In apropiere de Piata Amzei, la mica distanta de centru, M60 are o atmosfera relaxata, in timp ce Beans & Dots se afla in Palatului Universul, proaspat renovat. In alta parte, Dianei4 este un alt loc demn de verificat, cunoscut pentru sentimentul sau boem.

Se afla intr-o vila din secolul al XIX-lea, remodelata in anii 1920, si serveste, de asemenea, mancare si o selectie de beri mestesugaresti si vinuri fine.

De asemenea, in Centrul Vechi, Carul cu Bere merita o vizita pentru cei care doresc sa incerce niste preparate locale si pentru arhitectura sa. Se afla aproape de Palatul CEC, un edificiu in stil eclectic de pe Calea Victoriei, recunoscut de cupola din sticla si metal si de Palatul Bancii Nationale a Romaniei, una dintre cele mai frumoase cladiri ale capitalei.

Explorati muzee si expozitii de top

Muzeul Satului din Bucuresti este un lucru obligatoriu pentru oricine viziteaza capitala. Acest muzeu in aer liber este unul dintre cele mai mari astfel de muzee etnografice din tara si cuprinde sute de ferme si case taranesti autentice din toata Romania.

Pentru a fi in pas cu arta romaneasca, mergeti la Muzeul National de Arta, care are colectii din arta romaneasca veche si moderna: icoane, broderii, manuscrise, printuri, argintarie, bijuterii, sculpturi si picturi.

Pentru o perspectiva asupra artei romanesti din anii ’60 pana in prezent, Muzeul de Arta recenta, deschis recent, are o colectie de lucrari la fel de variate precum pictura, sculptura, instalatia, fotografia, colajul, arta conceptuala si video. Cei interesati de trecutul comunist pot vedea Palatul Parlamentului, dar si vila Primaverii, unde locuiau Ceausescu si sotia sa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea