Vacante

#cetatea rasnov #cetati fortificate #cetati romania #Cetatea Saschiz #cetatea yeni-sale #cetatea agnita #cetatea de balta

Cetatile fortificate din Romania: destinatii traditionale autentice

In Romania, cetatile fortificate constituie unele dintre destinatiile traditionale autentice ale tarii. Desi cetatile in sine sunt in ruina, bisericile fortificate ale acestora au rezistat probei timpului.
 

Cetatea Yeni-Sale , Tulcea


Ruinele cetatii medievale Yeni-Sale se afla la aproximativ 2 km de localitatea Enisala, din judetul Tulcea. Ruinele se gasesc pe un deal calcaros, intre lacurile Razelm si Babadag. Cetatea Yeni-Sale ((Enisala sau Heraclia) a fost construita in secolul al XIV-lea de catre negustorii genovezi.

 

Cetatea Saschiz , Sighisoara


Cetatea taraneasca Saschiz se afla la 20 km de Sighisoara, pe drumul spre Brasov, in comuna Saschiz. Fortificatia medievala a fost ridicata pe un deal in secolul al XIV-lea pentru a proteja locuitorii de invazii. Astazi, cetatea fortificata este in ruina, unul dintre elementele care au supravietuit fiind fantana.
 

Cetatea Agnita , Sibiu


Cetatea Agnita din judetul Sibiu nu se stie cand a fost construita, dar se cunoaste din documentele istorice ca aceasta exista deja in 1466. Se crede ca cetatea fortificata a fost construita odata cu biserica de la Agnita. Agnita se afla la aproximativ 60 km de Sibiu si la 37 km de Medias. In localitate s-au descoperit mai multe vestigii arheologice, cele mai vechi fiind din paleolitic.
 

Cetatea Rasnov


Rasnov este o cetate taraneasca veche, care dateaza din secolele XIII-XIV. Constructia a fost ridicata in scop de aparare impotriva atacurilor tatarilor. Rasnov este una dintre cele mai cunoscute cetati fortificate din Romania si una dintre cele mai bine pastrate fortificatii taranesti din Transilvania. Astazi, Cetatea Rasnov se afla in topul obiectivelor turistice aflate in jurul Brasovului.
 

Cetatea de Balta


Cetatea de Balta este o comuna din estul judetului Alba, in Podisul Tarnavelor. Aici se afla ruinele unei fortarete de secol care a fost atestata in perioada secolului 1 i.e.n - 1 e.n. Cetatea fortificata a fost ridicata pe o terasa a Tarnavei, inconjurata de balti si de mlastini. Acestea i-au dat numele de "Cetate de Balta".

Sursa foto: tripadvisor.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea