Vacante

#paris #pont des arts # locuri de vizitat in paris # locuri romantice paris # Square du Vert Galant #Parcul Buttes-Chaumont #Muzeul Vietii Romantice

Cele mai romantice locuri nestiute din Paris

Desi Parisul este cunoscut in toata lumea ca unul dintre cele mai romantice orase de pe glob, exista multe locuri romantice ascunse, mai putin cunoscute si care merita o vizita. Descopera unele dintre cele mai potrivite locuri pentru indragostiti, in Paris. Ai grija sa alegi momentul potrivit: ora, anotimpul, decorul.

 

Square du Vert Galant


Square du Vert Galant este o piata rotunjita, de mici dimensiuni, din centrul Parisului. Locul a devenit cu timpul faimos pentru panorama asupra Pont des Arts, asupra Senei si mai ales pentru apusurile de soare.
 

Parcul Buttes-Chaumont


Parcul Buttes-Chaumont nu este atat de cunoscut precum Jardin des Tuileries, insa a fost construit pentru a deveni "gradinile Tuileries ale popurului", la cererea lui Napoleon III. Buttes-Chaumont este considerat unul dintre cele mai romantice locuri din Paris, gratie gradinilor, stancilor, grotei si cascadei. Elementele realizeaza un relief dramatic, incununat de templul Sibilei, de pe varful stancii, dupa modelul templului roman din Trivoli, in Italia. Gratie reliefului pe inaltime, vizitatorii se bucura de panorame spectaculoase asupra Parisului, inclusiv panorame asupra catedralei Sacre Coeur . Parcul este vizitat si de catre localnici care vin aici in special pentru picnicuri in weekend.
 

Muzeul Vietii Romantice

 

Musee de la Vie romantique este un muzeu de foarte mici dimensiuni, la poalele colinei Montmartre . Gazduit de o cladire de secol XIX, muzeul poate fi vizitat gratuit (colectiile permanente). Vizitatorii gasesc aici exponate care evoca viata lui George Sand, portrete, piese de mobilier , bijuterii de secol XVIII si XIX, picturi semnate de Ary Scheffer si opere ale contemporanilor sai.
 

Pont des Arts


Podul este un adevarat loc de intalnire pentru indragostiti si pentru artistii din Paris. Lumea vine aici pentru a se bucura de panorama spectaculoasa asupra Senei si asupra orasului. Cuplurile obisnuiesc sa prinda aici lacate care simbolizeaza iubirea lor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea