Vacante

#obiective turistice #atractii turistice #obiective turistice emblematice

Cele mai populare obiective turistice emblematice din lume

Publicatia Travel&Leisure a publicat un top al celor mai populare obiective turistice devenite emblematice, de peste tot din lume.


Care sunt cele mai populare obiective turistice emblematice


"World's Most Popular Landmarks" este un top realizat de Travel&Leisure cu ajutorul cititorilor sai care au raspuns unui chestionar pentru realizarea clasamentului. Persoanele chestionate au raspuns tinand cont de cele 6 categorii ale sondajului, unul dintre ele fiind locurile vazute in realitate de catre turisti.

In clasament au intrat multe obiective turistice din Statele Unite, devenite emblematice pentru tara. Unul dintre cele mai noi este National September 11 Memorial. Desi acesta a fost deschis abia in toamna 2011 , mai mult de jumatate dintre repondenti au bifat la raspuns ca au fost deja si au vazut in realitate acest loc.

Alte atractii turistice emblematice sunt cele care au jucat un rol important in istorie, precum Big Ben-ul londonez, un monument care functioneaza inca din 1859. Cea mai cunoscuta structura a lumii vechi este reprezentata de Acropole. Turnul Eiffel ocupa pozitia a 4-a in top, in timp ce in fruntea acestuia se afla Statuia Libertatii , o imagine emblematica a tarii.


Iata in continuare primele 10 pozitii ale topului:


1. Statuia Libertatii, New York
2. Empire State Building, New York City
3. Golden Gate Bridge, San Francisco
4. Turnul Eiffel, Paris
5. Big Ben, Londra
6. Colosseum, Roma
7. Millennium Park, Chicago
8. Biserica Sf Petru , Roma
9. Swiss Re Building, Londra
10. The High Line, New York City


Alte atractii turistice emblematice


Din top mai fac parte si alte atractii cunoscute si mai putin cunoscute, precum Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Sagrada Familia (Barcelona), Modern Wing, Art Institute of Chicago, Spruce Street (New York City) sau Zakim Bridge (Boston).

Pe locul 20 se afla pasarela Marelui Canion (Grand Canyon Skywalk), care ofera o experienta deosebita turistilor care stau suspendati deasupra peretilor de stanca. Pe ultia pozitie in clasament (locul 40) se claseaza CCTV Building din Beijing, o constructie cu o arhitectura moderna, inaugurata in 2009.

Sursa foto: bugbog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea