Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice #parcuri nationale # parcuri nationale europa

Cele mai impresionante parcuri nationale din Europa

Parcurile nationale ale Europei, ce includ de multe ori zone salbatice sau rezervatii protejate de UNESCO sunt printre cele mai interesante destinatii turistice pentru cei pasionati de natura. Afla mai multe despre 3 dintre cele mai atragatoare parcuri nationale din Europa.

Multe dintre parcurile nationale din Europa ofera peisaje naturale de neuitat si contribuie la biodiversitatea continentului, oferind in acelasi timp o destinatie excelenta pentru multi turisti.

Parcul national Teide (Tenerife)

Intrat in patrimoniul UNESCO in 2007, parcul national Teide din insulele Tenerife (Spania) situate in Oceanul Atlantic are ca punct de atractie principal stratovulcanul Teide-Pico Viejo cu o intaltime de 3718 m si un crater cu diametrul de aproximativ 48 km.

Al doilea parc national din lume la numarul de vizitatori dupa Muntele Fuji din Japonia, Teide ofera numeroase optiuni de turism ecologic pentru ca vizitatorii sa poata admira peisajul impresionant fara sa lase urme asupra mediului.

Parcul national Olimp (Grecia)

Creat in jurul celui mai faimos lant muntos din Europa, parcul national Olimp este situat la granita Greciei cu Macedonia si a fost inclus in patrimoniul UNESCO datorita pentru numarul mare de specii de pasari si mamifere, ce includ lupi, sacali, mistreti si rasi.

Optiunile de cazare sunt numeroase, iar turistii pot descoperi toate cele 52 de varfuri muntoase ale lantului. In afara de peisajele naturale impresionante, in zona pot fi vizitate si numeroase manastiri ortodoxe.

Parcul national Sarek (Suedia)

Una dintre zonele salbatice ale Europei cele mai ferite de interventia omului, parcul national Sarek din Europa este o rezervatie naturala protejata, putin accesibila turistilor la prima vedere.

Cei pasionati de calatoriile in salbaticie, cu cortul, nu vor fi insa dezamagiti de peisajele impresionante ale parcului national suedez in care exista 100 ghetari. In jurul parcului exista statiuni montane care ofera cazare in conditii bune, la o distanta ce permite excursii zilnice pentru vizitarea multor zone impresionante ale parcului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea