Vacante

# gradini #franta #marea britanie #italia #africa de sud #cape town #gradinile pierdute #claude monet #vila lante

Cele mai impresionante gradini botanice din lume

Gradinile botanice reprezinta o oaza de liniste si relaxare. Acestea impresioneaza prin specii rare de plante, printr-un colorit puternic, prin cascade sau fantani arteziene. Iata cateva dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume.


Kirstenbosch
- Cape Town, Africa de Sud

Aflata in poalele muntelui Table, Kirstenbosch este considerata a fi cea mai frumoasa gradina botanica din lume.

Gradina botanica Kirstenbosch este o perla a naturii deoarece detine cate un exemplar din fiecare specie de plante unice in biomul Africii de Sud.

Kirstenbosch este foarte populara in randul indragostitilor care vin sa vada apusul de aici. Tot aici se organizeaza concerte si diverse evenimente (nunti, logodne etc.)


Gradinile pierdute Heligan - Mevagissey, Marea Britanie

Heligan este una din cele mai misterioase proprietati din Anglia. Aceasta apartine familiei Tremayne de peste 400 de ani. Cu toate ca domeniul a fost lasat in paragina o perioada lunga de timp, proprietarii au decis sa se ocupe de intretinerea gradinii imediat dupa un uragan care a avut loc in anul 1990.

De atunci, Gradinile pierdute Heligan au redevenit o atractie pentru turisti, dar si pentru localnici. Daca vei ajunge aici vei putea vizita Horsemoor Hide, Centrul de Interpretare a Vietii Animalelor Salbatice, Gradinile de Nord (gradina cu flori si gradina cu legume) si Jungla.


Gradina lui Claude Monet - Haute-Normandie, Franta

Gradina lui Claude Monet are in spate o poveste de dragoste tulburatoare. Claude Monet, artistul care a pictat "Femeia in Gradina", s-a casatorit cu cea care i-a fost model, insa aceasta din urma a murit timpuriu rapusa de o boala grava.

Coplesit de durere, Monet a decis sa se mute in Haute-Normandie, acolo unde a cumparat o casa si un teren mare. Monet a creat o gradina impresionanta pe un teren sterp, gradina care este acum considerata a fi una dintre cele mai frumoase din Europa.


Vila Lante - Bagnaia, Italia

O alta gradina botanica impresionanta este cea din Bagnaia. Vila Lante a fost realizata dupa instructiunile faimosului arhitect, Jacopo Barozzi da Vignola. Totusi, gradina a atins apogeul frumusetii si armonia vizuala doar dupa ce Tommaso Ghinucci, un inginer de hidraulica si arhitect, si-a pus amprenta pe lucrarile sistemului acvatic.

Aici vei descoperi fantani arteziene, cascade si grote cu ape curgatoare.



Sursa foto: fotocommunity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea