Vacante

#destinatii de vacanta #universitati #universitati din lume

Cele mai frumoase universitati din lume

Pe langa rolul lor educational, foarte multe universitati indeplinsesc si un rol cultural, devenind puncte de atractie turistica.

Iata care sunt cele mai frumoase si cunoscute universitati din lume.


Universitatea Aarhus, Danemarca


Aarhus este cel de-al doilea oras ca marime din Danemarca si este recunoscut international ca fiind un oras studentesc.

Locuitori se pot mandri pe buna dreptate cu Universitatea Aarhus, infiintata in 1931.

Complexul studentesc din Aarhus impresioneaza prin arhitectura cladirilor si aspectul usor rustic, cu caramizi rosiatice si acoperisuri din tigle.


Universitatea Coimbra, Portugalia


Una din cele mai vechi institutii de invatamant superior din Europa, Universitatea Coimbra a fost infiintata in 1920 la Lisabona. In secolul al XVI-lea a fost mutata la Coimbra.

Complexul arhitectural se gaseste pe un deal, iar intrarea se face pe o poarta de fier, cu sculpturi in stil manierist.

Biblioteca Universitatii a fost deschisa la inceputul secolului al XVIII-lea si are o colectie impresionanta de carte portugheza veche, manuscrise si presa.

Primavara, aici are loc o petrecere studenteasca de traditie- Quiema das Fitas.


Universitatea McGill, Montreal


Infiintata in 1821, de catre James McGill, univesritatea din Montreal se diferentiaza prin constructiile deosebite, realizate in stil gotic.


Universitatea din Bologna


In orasul italian Bologna se afla cea mai veche universitate din lume. Universitatea din Bologna a luat fiinta in anul 1088 si se remarca prin cladirile sale cu acoperis rosu si prin coloanele care te duc cu gandul la perioada Antichitatii. Printre ablsoventii acestei universitati ii regasim pe poetul si filosoful Dante Aligheri, astronomul Nicolaus Copernic si Romano Prodi, fostul premier al Italiei.


Colegiul Trinity, Dublin


Fondat in 1592 de Regina Elizabeta I, Colegiul Trinity este cea mai veche universitate din Irlanda, iar printre fostii sai studenti ii regasim pe Jonathan Swift, Samuel Beckett si Oscar Wilde.

Acest complex din secolul al XVI-lea gazduieste multe cladiri glorioase, peluze ingrijite, scuaruri pietruite. Tot aici se regaseste si campusul Universitatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea