Vacante

#destinatii de vacanta #italia #destinatii ski #ski italia

Cele mai frumoase statiuni de ski din Italia

Italia este o destinatie de ski mai putin cunoscuta cumparativ cu vecinele sale, Franta, Elvetia sau Austria. Cu toate acestea, Italia are statiuni montane de prima clasa, preturi atractive si numeroase activitati si servicii apres-ski.

Una dintre cele mai cunoscute regiuni de ski din Italia este Via Lattea. Aceasta are 400 km de partii si include statiunile Claviere, Cesana, Sauze d'Oulx, Sansicario si Sestriere.

Cea de-a doua mare regiune de ski din Italia este Dolomiti Superski, unde turistii au la dispozitie peste 1200 km de partii. Dolomiti Superski cuprinde statiuni precum Folgarida, Val Di Fassa, Arraba, Cortina, Selva Val Gardena, Madonna di Campiglio. Iata unele dintre cele mai frumoase statiuni de ski din Italia:


Selva Val Gardena

Selva Val Gardena se afla in Dolomiti si este una dintre cele mai cunoscute si apreciate destinatii de ski din Italia. Statiunea este cunoscuta pentru campionatul mondial de ski desfasurat aici. Exista mai multe instalatii de zapada, pentru ca aceasta sa fie asigurata pe tot parcursul sezonului. In Selva Val Gardena se practica ski, hockey, patinaj, dar si bowling sau biliard.


Alta Badia

Alta Badia este o destinatie de ski care combina luxul cu frumusetea peisajelor montane. Statiunea este alcatuita din 5 sate: Pedraces, Colfosco, Corvara, San Cassiano si La Villa. Turistii gasesc aici hoteluri de lux si mai multe restaurante Michelin. Alta Badia este apreciata si pentru peisajele naturale deosebite.


Cortina D'Ampezzo

Statiunea montana de luxCortina D'Ampezzo are aproximativ 144 km de partii. Cortina D'Ampezzo se bucura de succes in special in randul turistilor dornici de distractie la munte, shopping si socializare. Statiunea este mai putin dezvoltata in ceea ce priveste instalatiile de ski, insa ofera o atmosfera deosebita, cu restaurante apetisante, magazine ale marilor designeri si o viata de noapte intensa.


Claviere

Claviere este o statiune mica din Italia, la granita cu Franta. Zona de ski de 400 km cuprinde Claviere in Italia si Montgenevre in Franta, la care se adauga Sauze, Sestriere, Sansicario si Cesana. Claviere se lauda cu cea mai buna zapada din intreaga regiune Via Lattea.



Sursa foto: igluski.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea