Vacante

#piata de craciun #craciun #destinatii de vacanta #vacanta

Cele mai frumoase piete de Craciun din Germania, pe care sa le vizitezi anul acesta

Cumparaturile festive sunt esentiale pentru a sarbatori cea mai frumoasa perioada a anului, iar o vizita in cele mai bune piete de Craciun din Germania reprezinta modalitatea perfecta pentru a intra in spiritul lunii decembrie.

Am ales pentru tine cele mai bune locuri pentru a te delecta cu un vin fiert cald, a gusta turta dulce proaspata, castane prajite si a te delecta cu luminile si decoratiunile specifice sarbatorilor de iarna.

Nuremberg - o aventura istorica imposibil de uitat

Sursa foto: iamexpat.de

In piata principala din Nuremberg poti gasi una dintre cele mai vechi piete de Craciun din Germania. Ea dateaza din 1628 si ofera turistilor posibilitatea de a se plimba printre 180 de colibe decorate traditional si a peste 30 de standuri originale de la sfarsitul anilor 1800. Multe dintre produsele vandute sunt fabricate local cu materiale de inalta calitate. De aici vine si numele pietei de micul oras de lemn si panza. Daca ai ajuns de Craciun aici, nu uita sa gusti carnatii picanti de Nuremberg Rostbratwurst sau lebkuchen calde (fursecuri de turta dulce).

Rudesheim - o piata multiculturala privita de sus

Sursa foto: gotravelyourself.com

Pentru a vedea mai bine aceasta piata, poti face o plimbare cu telecabina care trece peste piata de Craciun si peste valea Rinului, plutind calm pe deasupra luminilor stralucitoare si a fuioarelor de aburi imbietori. Calatorii beneficiaza de paturi de lana pentru a se simti confortabil in timpul calatoriei. Plimbarea prin piata va fi o aventura multiculturala, avand reprezentanti din peste 15 tari din peste sase continente si prezentand specialitati internationale.

Koblenz - o piata plina de activitati distractive

Sursa foto: koblenz-tourism.com

Situat in acel loc fertil unde Mosela se alatura Rinului, Koblenz este zona unde se cultiva unii dintre cei mai buni struguri din Germania! Aici vei gasi, deci, cel mai bun vin fiert rosu sau alb in lunile de iarna. De asemenea, Koblenz sustine o serie de concerte clasice, de jazz si gospel in piata sa de Craciun. Tot aici poti face o plimbare romantica cu trasura prin fermecatorul cartier vechi si poti admira cele 24 de ferestre ale calendarului de pe acoperisul primariei baroce.

Bonn - pentru o experienta de Craciun cu o nota dramatica

Sursa foto: tripadvisor.com

Daca ajungi iarna in Bonn, sambata si duminica nu uita sa te indrepti catre Castelul Drachenburg din secolul al XIX-lea, pentru a viziona spectacolele actorilor care nareaza “A Christmas Carol” de Charles Dickens. Zona castelului se umple cu tarabe unde se vand cadouri, suveniruri si toate produsele calde pe care ti le-ar putea dori inima in peisajul de basm cu lumini festive.

Cologne - piata roz de Craciun

Sursa foto: theculturetrip.com

Koln in sine ofera sapte piete de Craciun si peste 110 diferite scene de nastere a Domnului plasate in jurul orasului. Poate ca cea mai iconica piata este cea care are pe fundal spectaculoasa Catedrala din Koln. Aceasta piata de Craciun este pusa in scena de organizatorii Cologne Pride si Cologne AIDS Aid. Este un loc stralucitor care merita vizitat de Craciun unde se servesc bauturi calde artizanale si se pot urmari nenumarate spectacole live.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea