Vacante

#germania #rothenburg #bremen #piete de craciun #craciun

Cele mai frumoase piete de Craciun din Germania

Germania este una dintre cele mai frumoase destinatii pentru petrecerea Craciunului, mai ales daca mergi cu copiii. In aceasta tara ai de ales dintre numeroasele orase, unele dintre ele moderne, precum Frankfurt sau Berlin, altele medievale, pline-ochi de istorie, precum Trier sau Nuremberg. Sunt orase romantice si intesate de povesti, ca Bremen, altele sunt orase ascunse ale vinului, intrate in patrimoniul UNESCO, precum Rudesheim am Rhein. Peste tot se tin piete de Craciun, concerte de colinde si numeroase evenimente pentru sarbatorile de iarna. Iar daca adultii se pot incalzi cu vin fiert, copiii  au de vizitat un muzeu al ciocolatei.

Oferta pietelor de Craciun din Germania pare nelimitata. Gasesti astfel de targuri in Augsburg, Baden-Baden, Berlin, Bonn, Bremen, Coburg, Koln, Dortmund, Dresden, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Leipzig, Munchen, Nuremberg, Regensburg, Rothenburg, Stralsund, Stuttgart, Trier etc. La standuri gasesti de vanzare figurine de lemn, sculpturi, jucarii, pantofi din piele , lumanari, marionete, vin fiert si multe altele.

Iata 5 dintre cele mai frumoase piete de craciun ale Germaniei:
 

Koln, orasul cu 7 Piete de Craciun
 

Sursa foto: in-luxembourg.blogspot.comTuristii pasionati de targurile si pietele de Craciun trebuie sa mearga in Koln (Cologne). Acesta gazduieste in fiecare an nu mai putin de 7 targuri de Craciun, care atrag milioane de vizitatori si turisti. In orasul luminat cu beculete de sarbatoare se organizeaza concerte si alte evenimente specifice sarbatorilor de iarna. Unul dintre targurile cele mai populare este cel de la Neumarkt, o renumita zona de shopping. Neumarkt este si cea mai veche piata de craciun din Koln.

Alte targuri cautate sunt Targul Medieval de Craciun, aflat langa Muzeul de Ciocolata si Targul plutitor (The Floting Christmas Market), aflat pe un vapor numit MS Wappen von Mainz.

Insa piata de Craciun considerata a fi cea mai impresionanta este cea organizata langa catedrala orasului, Cologne Cathedral. Cabanutele isi atrag clientii cu obiecte artizanale, dulciuri si vin fiert. Pietele de Craciun functioneaza anul acesta pana pe 23 decembrie. Vizitatorii le pot vedea zilnic, de dimineata, de la orele 9:00 sau 10:00, pana seara tarziu, la orele 22:00. Detalii despre pietele de Craciun din Koln gasesti pe site-ul oficial.
 

Piata de Craciun din Leipzig, somon si vin fiert cu fructe
 

Sursa foto: germany-tourism.iePiata de Craciun din Leipzig are o veche istorie, inceputa in 1458. Este una dintre cele mai vechi, mai populare si mai mari piete de Craciun din Germania.

Amplasat in centrul istoric al orasului, targul de Craciun gazduieste peste 250 de cabanute. Printre deliciile culinare cele mai cautate sunt vinul fiert Glogi, facut cu fructe de padure si somonul afumat. In Fairy Tale Forest copiii se intalnesc cu personajele din basme si cu Mos Craciun.
 

Rudesheim am Rhein, o cupa de vin sau o ceasca de cafea
 

In Valea Rhinului se afla un oras al vinului, numit Rudesheim am Rhein. Desi nu face parte dintre destinatiile turistice celebre ale Germaniei, orasul este cunoscut pentru peisajele lui deosebit de romantice, pentru aerul medieval si pentru Orasul Vechi (Old Town).

Piata de Craciun se deschide chiar in Orasul Vechi, gazduid peste 100 de standuri din 12 tari. Turistii care calatoresc cu copiii vor fi incantati sa-i duca pe cei mici la acest targ de Craciun deoarece Rudesheim am Rhein se lauda cu cea mai mare scena a Nativitatii din intreaga Europa. O specialitate locala este cafeaua Rudesheim, servita calda, cu frisca.
 

Piata de Craciun din Bremen, orasul muzicantilor
 

Sursa foto: christmasmarkets.comO alta destinatie magica pentru vacanta de Craciun in pietele Germaniei este, fara indoiala, Bremen. Orasul impodobit cu luminite si arome de migdale prajite invita turistii in lumea feerica a sarbatorilor de iarna. Piata de Craciun este amplasata in fata cladirii primariei, veche de 600 de ani, langa statuia lui Roland. Peste 160 de cabanute isi invita clientii cu vin fiert si turta dulce. Piata este deschisa zilnic intre 10:00 si 20:00, pana pe 23 decembrie.

Poti descarca gratuit brosura Pietei de Craciun din Bremen de aici.
 

Rothenburg ob der Tauber, romantic si vechi
 

Rothenburg ob der Tauber este un oras medieval german aflat pe celebra ruta Romantic Road. Se spune despre rothenburg ob der tauber ca ar gazdui unele dintre cele mai romantice piete de Craciun din intreaga Germanie.

Orasul fortificat are o arhitectura veche de sute de ani, suficient de frumoasa incat sa rivalizeze cu alte regiuni istorice europene. Rothenburg gazduieste si un muzel al Craciunului, German Christmas Museum. Piata de Craciun din Rothenburg  poarta numele de Reiterlesmarkt, dupa o legenda teutonica locala. Cei care ajung aici trebuie sa incerce delicatesa locala, “Schneeball”, un desert din aluat, invelit in ciocolata sau zahar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea