Vacante

#piete de Craciun Europa #piete de craciun #destinatii de vacanta #europa

Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa

Asteptarea si pregatirile pentru Craciun sunt unele dintre cele mai frumoase momente din an. Decoratiunile sunt deosebite si magia momentelor din preajma sarbatorilor este negresit una dintre trairile ce aduc multa bucurie. Iata unde poti sa calatoresti pentru a vedea cele mai frumoase piete de Craciun din Europa.

1. Tallinn – Estonia

Sursa foto: metro.co.uk

Tallin a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai bine vazute locuri din Europa in preajma Craciunului si nu numai. Acest loc incanta pe oricine ii trece pragul prin senzatia de confort, de caldura, prin cladirile istorice si traditiile sale vechi. In ultima perioada a anilor ce au trecut, a fost ales de mai multe ori ca fiind cea mai frumoasa piata de Craciun din lume. Pentru copii, distractia este asigurata cu ajutorul lui Mos Craciun si a caruselelor. Copiii care recita poezii, primesc de la Mos Craciun dulciuri. In cadrul targului poti sa cumperi obiecte decorate manual sau poti sa achizitionezi imbracaminte sau alte obiecte practice pentru acest sezon. De asemenea mancarea este la dispozitia tuturor si poti sa cumperi turta dulce sau alte mici bucurii culinare.

2. Viena – Austria

Sursa foto: lonelyplanet.com

Viena este probabil una dintre cele mai frumoase destinatii de Craciun alaturi de familia ta sau de partenerul/a de viata. De la mijlocul lunii noimbrie pana la Craciun, totul se transforma intr-un loc feeric in asteptarea lui Mos Craciun. Mirosul de mancare si vinul sunt deliciile ce atrag din ce in ce mai multi turisti. Una dintre cele mai cunoscute locuri este „ Viena Magic of Advent“, care se remarca prin brazii impodobiti, cadourile de Craciun si caruselele pentru cei mici.

3. Erfurt – Germania

Sursa foto: marginalrevolution.com

Acest loc este unul dintre cele mai frumoase din intreaga Germania, fiind situat intr-un oras medieval. Distractia si privelistile incantatoare sunt cele care atrag vizitatorii in cadrul targului de Craciun. Aici exista un brad urias care uimeste prin frumusetea luminitelor sale si prin decoratiunile sale ce includ si o scena a nasterii lui Iisus cu figurine sculptate manual ce par a fi reale.

4. Prague – Republica Ceha

Sursa foto: medium.com

Aici oamenii care vin sa viziteze raman uimiti de atmosfera unica ce implica orasul medieval. Spre deosebire se anumite zone ale Europei unde targurile de Craciun sunt mai intinse, aici totul pare a fi mai intim, si, din acest motiv, si mai intens, mai uman, mai apropiat de sufletul oamenilor. Aici se poate veni cu familia si copiii sau cu iubitul/a, pentru a trai momente frumoase, de neiutat.

5. Leipzig – Germania

Sursa foto: matadornetwork.com

Acest tartg de Craciun dateaza din anul 1458 si este plin de turisti care se bucura de experienta oferita. Sunt peste 250 de tarabe, carte uimesc prin frumusetea obiectelor ce sunt puse spre vanzare.

6. Chester – United Kingdom

Sursa foto: pixabay.com

Daca esti in cautarea unui loc un pic mai nostalgic, atunci ai venit unde trebuie. Aici te asteapta un timp magic. Vinul care se bea este foarte gustos, la fel si mancarea traditionala care se poate cumpara de la targ. Aici sunt peste 70 de casute traditionale de unde poti cumpara tot ceea ce iti doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea