Vacante

#florenta #obiective turistice #Galeria Uffizi #Ponte Vecchio #Biserica Santa Croce #Muzeul Bargello

Cele mai frumoase obiective turistice din Florenta

Se spune despre Florenta ca este un muzeu in aer liber . De aceea, este dificil de realizat un top al celor mai frumoase obiective turistice din Florenta.

Orasul are muzee, palate si biserici care gazduiesc unele dintre cele mai renumite capodopere ale lumii. Turistii care isi doresc sa vada atractiile de top trebuie sa viziteze Domul din Florenta, Palatul Uffizi, Academia, bisericile Santa Maria Novella si Santa Croce, precum si Muzeul Bargello .

Iata in continuare unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din Florenta:


1 Galeria Uffizi


Galleria degli Uffizi contine cea mai buna colectie de arta renascentista din lume, precum si capodopere din perioadele secolelor XII-XIV si XVI-XVII. Pentru vizitarea acestei galerii de arta este recomandat sa faci rezervarea biletelor online.


2 Ponte Vecchio


Ponte Vecchio este unul dintre cele mai vechi monumente istorice ale Florentei, datand din 1345. Astazi, Ponte Vecchio constituie o imagine - simbol a orasului, alaturi de Dom.


3 Galeria Academiei


Galleria dell'Accademia gazduieste lucrari de Botticelli, Gaddi, picturi de secol XIV, icoane rusesti si sculptura lui Michelangelo, David.


4 Duomo


Dintre obiectivele turistice din Florenta, Domul este cel mai cunoscut, imaginea sa emblematica aflandu-se pe toate ghidurile orasului sau pe materialele turistice promotionale. Constructia a fost inceputa in 1296 de catre arhitectul Arnolfo di Cambio. Catedrala a fost ridicata in 150 de ani. Cupola lui Brunelleschi impresioneaza vizitatorii si domina intregul oras.


5 Biserica Santa Croce


Basilica di Santa Croce a fost construita intre 1294 si 1385 este un monument apreciat in special pentru lucrarile lui Giotto si Taddeo Gaddi care se afla aici.


6 Muzeul Bargello

 

Museo del Bargello este un monument apreciat in special pentru operele lui Michelangelo care sunt gazduite aici. Un Bachus, un David, o Madonna cu Pruncul sunt cateva dintre principalele atractii ale muzeului.


7 Catedrala Santa Maria del Fiore


Cattedrale di Santa Maria del Fiore a fost construita intre secolele XIII-XIV si este apreciata pentru fatada sa cu numeroase decoratiuni. Din domul realizat de Giotto sau turnul lui Brunelleschi, turistii se bucura de o panorama impresionanta asupra orasului.

Sursa foto: thisislondon.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea