Vacante

#croatia #locur vizita croatia #parc national croatia #orase croatia

Cele mai frumoase locuri pe care nu trebuie sa le ratezi in Croatia

Croatia este vestita pentru frumoasele sale golfuri cu ape cristaline, precum si pentru faimoasele vestigii medievale de care te poti bucura aproape la tot pasul. Unul dintre cele mai renumite orase este Dubrovnic, micul port de la Marea Adriatica, insa Croatia nu inseamna numai aceasta asezare. Iata cele mai frumoase locuri pe care nu trebuie sa le ratezi daca planuiesti o vacanta in Croatia.

1. Split
 

Split este cel mai mare oras de pe coasa Dalmatiei, avand o vechime de 1.700 de ani. Are o puternica arhitectura de influenta Romana si include nenumarate obiective turistice, precum cavernele subterane sau catedrala Domnius. Cea mai faimoasa cladire din Split este palatul lui Diocletian, construit in secolul al IV-lea de impartul roman cu scopul de a se odihni aici. Fabuloasa constructie are o capacitate de 9.000 de persoane si se termina chiar pe malul marii.

2. Trogir
 

Un port magnific, la 16 kilometri de Split, Trogir a fost intemeiat de colonistii greci in secolul al III-lea i.Hr. Micutul oras are puternice influente baroce, multe biserici, turnuri sau mica fortareata putand fi admirate aici.

3. Zagreb

Daca ajungi in capitala Croatiei trebuie neaparat sa vizitezi Parcul Maksimir. Nu este departe de centrul orasului, fiind cea mai intinsa suprafata verde din Zagreb. Numele sau provine de la episcopul Maksimilijan, fiind construit in secolul al XVIII-lea drept un dar oferit orasului. Are in jur de 4 kilometri patrati si include chiar si gradina Zoologica din Zagreb.

4. Parcul National Plitvice

Unul dintre cele mai frumoase locuri de acest gen din sud-estul Europei, Parcul National Plitvice se intinde pe o suprafata de aproape 300 de kilometri patrati, fiind situat in inima Croatiei, in apropiere de granita cu Bosnia-Hertegovina.

A capatat statut de Parc National pentru ca autoritatile si ecologistii sa salveze lacurile superbe, create de raurile din zona. Culorile lor variaza in diferite nuante de albastru si verde. Anual peste 1 milion de vizitatori se bucura de privelistea oferita de minunatiile naturale din acest parc.



Sursa foto: vacationhomes.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea