Vacante

#insule #destinatii de vacanta #insule europa

Cele mai frumoase insule ale Europei pentru vacanta de vara

Plajele europene sunt o promisiune de frumusete, evadare si relaxare. Combinate, atuurile lor creeaza un adevarat paradis. Iata cateva dintre cele mai frumoase insule ale Europei, ideale pentru vacanta de vara.


Venetia, Italia


Venetia este una dintre cele mai frumoase insule din Itala si din intreaga Europa. La inceputul anului are loc Carnavalul de la Venetia, iar in septembrie se desfasoara Venice Film Festival. Pe langa obiectivele foarte cunoscute ale orasului, se pot descoperi si alte locuri. Plaja Lido a devenit cunoscuta gratie nuvelei "Moarte la Venetia" de Thomas Mann si a filmului lui Visconti.


Lefkada, Grecia


Lefkada este o insula greceasca de pe coasta de vest, cunocuta mai putin comparativ cu celebrele Rhodos, Corfu si Creta, dar extrem de ofertanta turistic. In Porto Katsiki se afla una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Plaja se intinde la picioarele unei stanci in forma de arc si poate fi vizitata numai venind de pe mare. Stanca alba, cu verdeata pe crestet, plaja nisipoasa si apa marea turcoaz realizeaza un contrast fascinant care face din aceasta plaja una dintre cele mai fotografiate din Grecia.


Ibiza, Spania


Ibiza a devenit populara gratie cluburilor sale, vedetelor si a unor DJ cunoscuti pe plan international. In Ibiza se afla unul dintre cele mai mari cluburi din lume, cu o capacitate de 10 mii de persoane. Pe langa distractia de noapte, Ibiza atrage turistii interesati sa descopere noi frumuseti naturale, cum este rezervatia naturala de pe coasta vestica.


Sardinia, Italia


Sardinia a devenit cunoscuta in primul rand gratie frumusetii sale naturale. Insulei i se mai spune si "insula comorii". Peisajul spectaculos, clima, flora si fauna sunt cateva dintre principalele atuuri ale insulei. Aceasta destinatie este mai putin frecventata de turisti. Varful de sezon turistic este in luna august, cand vin cei mai multi straini sa-si petreaca vacanta aici.


Mljet, Croatia


Mljet este o insula mica din Croatia deosebit de frumoasa si de linistita, putin exploatata turistic. Aproape o treime din suprafata insulei este acoperita de un parc national. Lacurile sarate Veliko si Malo Jezero sunt inconjurate de paduri de pini si stejari. Insula este destinatia ideala pentru o vacanta in mijlocul naturii, departe de agitatia orasului si de valurile de turisti.


Madeira, Portugalia


Madeira este o insula paradisiaca din Portugalia. Peisajul spectaculos, cu munti vulcanici si vegetatie luxurianta realizeaza un peisaj impresionant. Insula Madeira poate fi vizitata pe toata durata anului, gratie climei sale blande. Una dintre activitatile propuse turistilor o reprezinta drumetiile in natura.


Sicilia, Italia


Sicilia este una dintre cele mai mari insule din Mediterana si una dintre cele mai interesante destinatii ale Italiei. Vulcanul Etna, plajele, monumentele istorice si peisajele impresionante sunt cateva dintre atributele acestei insule. Una dintre plajele de top din Sicilia este San Vito Lo Capo.

Sursa foto: bookableholidays.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea