Vacante

#portugalia #destinatii vacanta #vacanta litoral #litoral portugalia #vacanta portugalia

Cele mai frumoase destinatii de litoral din Portugalia

Portugalia este o destinatie seducatoare pentru amatorii de plaja si baie in mare, din mai multe motive. Tara are o zona de coasta intinsa, cu plaje premiate cu Blue Flag, plaje amenajate si moderne, alaturi de altele pustii si intime. Unele locuri sunt populare pentru surferi, in timp ce altele sunt preferate de familii gratie apelor linistite si calde.


Statiunile din Portugalia sunt protejate de curentii Atlanticului de catre dealurile Serra d'Arga si de Muntele Santa Luzi. Presarate cu sate pescaresti si decorate natural cu peisaje spectaculoase, statiunile de litoral din Portugalia constituie o destinatie perfecta pentru vacanta de vara.

Iata cateva dintre cele mai frumoase destinatii de litoral din Portugalia:


Vacanta la plaja in Algarve


Aflata in sudul tarii, Algarve este considerata una dintre destinatiile cu cele mai bune plaje din Europa. Multe plaje de aici au obtinut certificatul Blue Flag, gratie calitatii apei, nisipului si mediului inconjurator. Cei peste 150 km de coasta ofera turistilor multe locuri in care sa faca plaja si sa se bucure de activitatile de vacanta specifice plajei. In timpul liber, se pot face excursii in Parcul National Rio Formosa sau se exploreaza pesterile marine dintre Sagres si Faro.


Vacanta in Porto


Porto este al doilea oras ca importanta din Portugalia si este apreciat atat pentru atractiile sale urbane, cat si pentru cele estivale. Orasul vechi din Porto este declarat patrimoniu mondial UNESCO. Pe langa vinul de Porto, arhitectura deosebita sau cartierele animate, in Porto turistii au ocazia sa se relaxeze la plaja sau intr-unul dintre parcurile umbroase ale orasului. In 2001, Porto a fost Capitala Culturala Europeana.


Vacanta in Insulele Azore


Cei care epuizeaza Portugalia continentala sau care doresc sa calatoreasca si mai departe pot vizita Insulele Azore. Aflate in Atlantic, insulele sunt considerate un paradis pentru pasionatii sporturilor de apa si nu numai. Aici se gasesc lacuri naturale, de natura vulcanica, cascade si vai verzi, potrivite pentru o vacanta activa, cu drumetii si inot. Se organizeaza excursii cu vaporasul, se practica surfing, windsurfing, echitatie si alte sporturi.

Sursa foto: destination360.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea