Vacante

#vacanta #palate #destinatii de vacanta #castele

Cele mai frumoase castele si palate ale lumii

Castelele sunt unele dintre cele mai apreciate obiective turistice datorita arhitecturii, legendelor si istoriei lor, dar si pentru bogatiile care pot fi uneori descoperite inauntru.

Iata unele dintre cele mai frumoase castele si palate ale lumii:


Mehrangarh Fort, India


Mehrangarh este un castel-fortareata din Jodhpur, Rajasthan si este considerat una dintre cele mai mari fortarete din India. Constructia se afla pe un deal, la 122 metri deasupra orasului si este protejata de ziduri groase si de nu mai putin de 7 porti.

Muzeul din Mehrangarh Fort este un obiectiv turistic de top in Rajasthan. Castelul a servit si ca loc de filmari pentru diverse pelicule de la Hollywood si Bollywood.


Palatul Potala, Tibet


Potala Palace este unul dintre cele mai importante centre religioase din Tibet. Palatul a servit ca resedinta de iarna a lui Dalai Lama timp de 265 de ani. Potala este si palatul antic situat la cea mai mare altitudine, de peste 3600 metri. Constructia are peste 1000 de camere.

Aflat in Lhasa, Potala Palace are ziduri de 3 si 5 metri grosime si este impodobit cu aproximativ 200.000 de statui. Cei care doresc sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa se lupte pentru unul dintre cele 4000 de bilete emise zilnic, care se epuizeaza in numai cateva ore. De asemenea, este recomandat ca pentru acest obiectiv sa se rezerve suficient timp.


Mont Saint Michel, Franta


Muntele Saint Michel este un obiectiv turistic de top al Frantei si unul dintre cele mai frumoase monumente ale Normandiei. Castelul medieval este ridicat pe o insula legata de coasta printr-un dig ingust. Acesta din urma este vizibil numai la reflux.

Castelul Mont Saint Michel a fost construit ca manastire. Manastirea fortificata a fost ridicata incepand cu secolul al VIII-lea. Astazi, Mont Saint Michel este unul dintre cele mai vizitate castele de pe teritoriul Frantei.


Castelul Neuschwanstein, Germania


Neuschwanstein este cel mai cunoscut castel al Germaniei si unul dintre cele mai frumoase monumente din Bavaria. Aflat in Alpii Bavarezi, castelul Neuschwanstein a fost ridicat in secolul al XIX-lea si este considerat unul dintre cele mai romantice castele din lume. Neuschwanstein este cunoscut si ca fiind sursa de inspiratie pentru castelul Aurorei din filmul de desene animate Sleeping Beauty creat de Walt Disney.


Castelul Praga, Republica Ceha


Prague Castle este cel mai mare castel din lume, intrand in Cartea Recordurilor. Monumentul are 570 metri lungime si 130 metri latime. Prague Castle a fost cartierul central al regilor Boemiei, imparatilor romani si presedintilor Cehoslovaciei si Republicii Cehe.

In aceste locuri, primele ziduri ridicate dateaza din secolul IX. Astazi, Prague Castle este o atractie de top a metropolei si una dintre cele mai bune locatii pentru a face fotografii panoramice ale orasului.


Schloss Mossham, Austria


Schloss Mossham este un castel austriac cu o istorie sangeroasa. Construit in anii 1300 de catre printul-episcop al Salzburgului, Schloss Mossham era un loc de executii pentru cei osanditi. De-a lungul timpului, Schloss Mossham si-a castigat renumele de castel bantuit si monumentul atrage turistii interesati de paranormal.

Sursa foto: oddee.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea