Vacante

#turisti #tara #hoteluri

Cei mai rai turisti din lume sunt francezii

Francezii au iesit din nou pe locul 1, intr-un top al celor mai rai turisti din lume. Este al treilea an la rand cand francezii isi castiga acest renume, conform Expedia. La polul opus se afla turistii din Japonia, Canada si Anglia.

Studiul comandat de Expedia si realizat de compania de studii de piata TNS Infratest arata care sunt cei mai buni si mai rai turisti, observand comportamentul si obiceiurile persoanelor care calatoresc. Studiul implica analiza turistilor veniti din 27 de tari diferite. Peste 4500 de hotelieri din lumea intreaga au fost chestionati, acestia raspunzand la intrebari insumand 9 criterii diferite, referitoare la aspecte precum eleganta, generozitate, igiena sau capacitatea de a se bucura de vacanta.

Francezii sunt zgarciti si cei mai nepoliticosi turisti

Principalele aspecte negative pe care le-au observat hotelierii la turistii francezi sunt: reticenta in privinta limbilor straine, zgarcenia si permanenta nemultumire. Capitolul la care exceleaza francezii pe scara defectelor este politetea sau mai debraga lipsa ei, ei fiind considerati cei mai nepoliticosi dintre turisti.

“In principal este vorba despre faptul ca ei nu vorbesc engleza deloc sau o vorbesc foarte putin atunci cand se afla in strainatate si, in general, nu obisnuiesc sa vorbeasca in limba tarii respective” a spus Timothee de Roux, director de marketing la Expedia, citat de Reuters. Se pare ca 90% dintre francezi isi petrec concediul acasa. “Francezii nu merg des in strainatate. Sunt suficient de norocosi sa aiba o tara magnifica din punct de vedere al peisajului si culturii”, a mai spus acesta. Francezii castiga in schimb bile albe din punct de vedere al stilului vestimentar si al discretiei.

familie turistiJaponezii, englezii si canadienii: turistii care nu se plang niciodata

Dintre toate nationalitatile implicate in studiul de piata, japonezii sunt cei mai buni turisti din lume. Isi mentin locul pe care l-au castigat si in 2008. Singurul aspect mai suparator in privinta lor este dificultatea de a se exprima in limba tarii vizitate.

Dupa japonezi, cei mai iubiti calatori sunt canadienii si englezii, datorita atitudinii lor zen. Acesti turisti nu-si pierd niciodata bunele maniere , nici in cele mai neplacute situatii, sunt calmi si binevoitori. Pentru hotelieri, musafirii care nu se plang niciodata sunt turistii ideali. Pe langa acestea, englezii sunt preferati datorita generozitatii de care dau dovada, in timp ce canadienii exceleaza la capitolul igiena.

Americanii, dornici sa inteleaga alte culturi , italienii au simtul modei

Australienii sunt printre cei mai galagiosi turisti, insa nu pierd puncte la comportament general si politete . Zgomotosi sunt si turistii din America, Anglia si Italia.

Americanii castiga puncte multumita interesului lor pentru alte culturi, pe care incearca sa le inteleaga. In schimb, nu au niciun simt al modei, fiind complet depasiti, in comparatie cu stilatii turisti din Italia si Franta. In ceea ce priveste pretentiile fata de servicii, americanii se situeaza pe aceeasi linie cu francezii si germanii, fiind in general nemultumiti de ceea ce li se ofera.

Lista detaliata cu cele 27 de tari intrate in studiu o gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea