Vacante

#turism #sfaturi vacanta #inchirieri auto # inchirieri masini #transport vacanta

Ce trebuie sa stii cand inchiriezi o masina in strainatate

Inchirierea unei masini in strainatate implica o serie de factori de care trebuie sa tii cont pentru a evita surprizele neplacute. Este important sa stii cum platesti benzina, ce acopera asigurarea, precum si regulile si constrangerile impuse de catre compania de unde inchiriezi autoturismul.

1. Fa o lista cu lucrurile pe care le vrei de la masina inchiriata

Gandeste-te ce fel de masina vrei sa inchiriezi. Pune pe hartie fiecare accesoriu, functie sau lucru pe care vrei sa-l aiba. Vei sti, astfel, sa faci o selectie corecta si nu vei mai pierde vremea cu oferte scumpe de masini cu radio prin satelit, telefon, ecrane rabatabile etc.

2. Cauta oferte la mai multe companii de inchiriezi sau agentii

Inainte sa inchiriezi o masina, compara ofertele pentru a fi sigur ca o alegi pe cea mia buna. Fii atent cand gasesti oferte promotionale, deoarece in anunt se poate sa nu fie trecute toate taxele care se adauga la pretul afisat ca fiind promotional.

3. Acorda atentie modalitatilor de reducere a costului

O modalitate de a reduce cheltuielile, de exemplu, este sa iei masina in primire intr-un alt loc decat aeroportul. O alta modalitate sa platesti mai putini bani este sa faci tu plinul masinii. Mai poti sa faci rezervarea din timp pentru a beneficia de tarife preferentiale. Cu cat te ocupi de acest lucru mai repede, cu atat vei avea mai multe tipuri de masini din care sa alegi. Returneaza masina la data si ora stabilite, pentru a nu plati taxele impuse in caz de intarziere.

4. Documenteaza-te asupra regulilor de circulatie din strainatate

Cand pleci la drum cu masina unei companii, atunci cand intampini probleme cu autoritatile locale, aceste probleme sunt de doua ori mai complicate decat cand conduci propria ta masina. Informeaza-te asupra locurilor in care urmeaza sa calatoresti. De exemplu, se poate ca in unele zone metropolitane sa nu poti circula cu masina.

5. Verifica masina inchiriata

Cand primesti o masina, fa o inspectie impreuna cu agentul companiei de inchirieri. Fotografiaza orice nereguli vizibile si cere un raport al acestora sau solicita alta masina. Mergi din timp la centrul de inchirieri pentru a putea sa verifici masina in liniste, fara graba.

Foto: vidalis-rentacar.g
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea