Vacante

#paste #traditii paste #traditii paste in lume

Traditii si obiceiuri de Paste, din diverse colturi ale lumii

Pastele petrecut pe alte meleaguri iti poate oferi surprize daca nu esti familiarizat cu obiceiurile practicate de gazde cu ocazia acestei sarbatori. Ai grija pe sub ce ferestre treci, in ce te deghizezi si sub ce copac impodobit cu tigari si trabucuri te asezi. Daca spiritul Craciunului a devenit universal, Pastele inca are note distincte in functie de tara si continentul pe care te afli.

Farfurii zburatoare in Grecia

Privirea in sus daca ai ales sa iti faci Pastele in Corfu. Locuitorii insulei au ca traditie aruncarea obiectelor din lut si ceramica de la ferestre in sambata dinaintea Pastelui. In cazul in care nu ai optat pentru un hotel cu iesirea direct pe plaja, va trebui sa fii foarte precaut daca treci pe sub balconele localnicilor.

Sursa foto: esky.bg

Cu extinctorul in Papua Noua Guinee

Vrei sa asisti la slujba de Inviere intr-o biserica din Papua Noua Guinee? Atunci ai mare grija sa nu te asezi sub copacii din curtea bisericii. Papuasii obisnuiesc ca, in locul lumanarilor, sa aprinda tigari si trabucuri pe care le agata in copacii din apropierea bisericilor.

Nu te deghiza in iepure

Vrei sa partici la carnavalul pascal din Noua Zeelanda imbracat in Iepuras de paste? Proasta idee! Iepurii sunt priviti aici ca niste daunatori ai culturilor, iar cu ocazia sarbatorii pascale vanatorul care prezinta cel mai impozant trofeu primeste premiul de 3500 de dolari autohtoni. Nici in Australia simbolul pascal de la noi nu este foarte respectat. Localnicii fac ciocolatele sub forma de "bilbies", niste marsupiale rare pe cale de disparitie.

Friptura inedita in Columbia

Un Paste in zonele rurale ale Columbiei te poate soca, daca nu esti familiarizat cu meniul traditional. Locuitorii statului sud-american prefera ca, in locul fripturii de miel, sa serveasca carne de iguana, broasca testoasa sau chiar rozatoare la gratar.

Udatul fetelor

In Polonia, in ziua de Paste, localnicii obisnuiesc sa-si toarne galeti de apa in cap. Initial, ritualul era destinat fetelor de maritat, victima urmand sa se casatoreasca in cursul acelui an. O traditie asemanatoare se intalneste si in restul Europei centrale si de est, ungurii, ardelenii si o parte dintre ucrainieni obisnuind sa stropeasca in a doua zi de Paste fetele cu apa si parfum. In Maramures, nevestele sunt udate chiar in raurile care strabat satele din zona.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea