Vacante

#probleme vacanta #mancare vacanta #restaurante vacanta

Ce sa nu mananci in vacanta

Mancarea este una dintre cele mai mari placeri in vacanta, dar poate deveni si una dintre principalele cauze ale problemelor de sanatate. Afla ce sa nu mananci in vacanta pentru a te proteja.

1 Mancarea facuta superficial

Daca mergi in pietele de mancare sau la tarabele care vand mancare pe strada, produsele ar trebui sa fie foarte bine facute pentru a te feri de salmonella sau alti daunatori. Alege locurile foarte solicitate, in care ingredientele sunt mereu proaspete si nu cumpara carne sau produse facute la repezeala.

2 Bauturi oferite de straini

Este o regula generala sa nu accepti bauturi pe care ti le ofera niste straini. Cand esti in strainatate, fii prevazator si fereste-te de capcane. Exista, insa, cazuri in care invitatia la o bautura este o traditie. In Turcia, de exemplu, comerciantii isi invita uneori clientii sa bea un ceai impreuna si sa negocieze produsele.

3 Legume si fructe ude

In unele tari, in special cele desertice, apa curenta nu trebuie consumata. Cand fructele si legumele nu sunt sterse bine, ca de exemplu in cazul frunzelor de salata, consumul alimentului poate duce la diareea calatorului, o afectiune des intalnita.

4 Preparate extravante cu proprietati si mai ciudate

Cand calatoresti in strainatate, poti intalni preparate facute din cele mai neasteptate ingrediente, de la viermi la gandaci. In unele locuri, cu cat este mancarea mai ciudata, cu atat exista o posibilitate mai mare sa ti se spuna ca are proprietati deosebite: fertilitate, virilitate etc. Daca ai un stomac sensibil sau nu stii cat de sigur este localul, renunta la o experienta care poate fi unica in viata, dar si riscanta pentru sanatatea ta.

5
Fructe de mare in zone aflate departe de mare

Cand mananci peste si fructe de mare, este recomandat sa o faci in destinatiile turistice aflate in apropierea apei. Sunt mai multe sanse de a manca un produs proaspat decat daca il cumperi intr-un oras. Apoi, restaurantele de la malul marii sunt specializate in astfel de preparate si ai putea avea o surpriza placuta. Intreaba daca sunt produse locale sau aduse din alta parte.

Sursa foto : health.yahoo.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea