Vacante

#salzburg #turist #austria #ce sa nu faci ca turist

Ce sa nu faci ca turist in Salzburg

Orasul austriac Salzburg este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poti vizita in aceasta tara si este printre destinatiile preferate ale turistilor din intreaga lume. Insa acest loc poate fi si o destinatie in care sa ai de-a face cu “capcane turistice”, asa ca ar fi mai bine sa stii ce lucruri nu ar trebui sa faci ca turist, atunci cand mergi la Salzburg.

Nu cumparaturilor si mancatului la restaurante din centrul orasulu

1. Nu cumpara ciocolatele/prajiturele numite Mozartkugel din centrul orasului, pentru ca vei plati pe ele mult mai mult decat merita. Asteapta pana ajungi la un supermarket sau in micutele magazine de la periferia orasului, acolo vei plati mult mai putin. Ai putea gasi aceste bomboane, numite si “Mozart balls” si in aeroport, si la preturi mult mai mici.

2. Nu manca la restaurantele din centrul orasului sau din zonele foarte populate de turisti. Incearca sa gasesti zonele periferice, acolo unde mai mananca si localnici si incearca bucatele servite de restaurantele din acele zone. Cauta sa degusti din bucatele traditionale austriece, ar fi pacat sa mergi pana acolo si sa mananci ce poti manca si in restul timpului, la tine acasa.

3. Turistii care au fost in zone cu mancare mai ieftina recomanda restaurantele din vechiul oras si de pe partea dreapta a raului Salzach. Iar in cazul in care nu vrei sa mananci la restaurant, poti cauta locurile speciale unde oaspetii isi pot aduce propria mancare pentru propriul consum.

4. Nu cumpara de la chioscurile din piata centrala a orasului. Daca vrei sa cumperi mancare, ar trebui sa cauti piete mai la marginea orasului sau supermarketuri, unde produsele sunt mult mai ieftine. Daca tii neaparat, poti cumpara din aceste locuri bautura, insa nu in cantitati mari.

5. Nu te opri sa bei la barurile din centrul orasului si din zonele foarte populate de turisti din orasul vechi pentru ca acolo vei plati foarte mult pentru bauturi.

6. Cauta mai bine locurile mai putin populate, unde vei gasi mai degraba localnici si amesteca-te printre ei. Unii dintre turistii care au mers la pas prin oras si au vizitat si barurile din zona, recomanda zona Altstadt din vecinatatea catedralei din oras.

7. Nu renunta in fata chelnerilor nepoliticosi. Daca ai de-a face cu astfel de persoane, nu ezita sa ii reclami sefului localului in care te afli, manifestandu-ti nemultumirea si in mod zgomotos. Gestul tau i-ar putea face si pe altii sa protesteze fata de calitatea serviciilor, astfel ca turistii care vor veni dupa aceea in acel loc vor putea beneficia de servicii mai bune.

8. Nu cere apa de la robinet, atunci cand intri intr-un bar din oras. Dupa cum spuneam si in articolul “ ce sa nu faci ca turist in Austria” este indicat sa nu ceri apa de la robinet, ci apa plata sau minerala, in functie de ce este trecut in meniu.

Nu merge in grupuri mari si nu lua primul lucru care iti apare in cale

9. Nu te deplasa in grupuri mari. Incearca sa te deplasezi in grupuri mici si pe jos. Interactioneaza si cu localnicii, intreaba-i ce locuri poti vedea, unde, cere-le indicatii, ai putea afla detalii interesante. Daca mergi cu grupuri mari ai putea sa vezi doar lucrurile “de suprafata”, care sunt pentru toata lumea, pierzand astfel farmecul acestui oras.

10. Nu alege primul tur de obiective turistice care iti apare in cale. Compara preturile operatorilor de turism care ofera astfel de tururi si servicii turistice si alege-l pe cel mai convenabil, in functie de ce iti doresti. Nu uita faptul ca pana la urma poti ajunge in locurile speciale, care poarta “urmele” cunoscutului film “ Sunetul muzicii ” si cu bicicleta pe care o poti inchiria din oras, dar si cu transportul in comun din oras.

11. Nu te incarca cu rucsaci plini cu haine, foto , acumulatori si camere de filmat. Incearca sa iei un singur aparat foto, intr-un rucsac mic, pentru ca astfel vei reusi sa nu lipesti de tine sintagma clara de turist.

12. Nu pierde prea mult timp in zone din oras care nu sunt foarte importante, ci concentreaza-te pe cele incarcate de istorie si importanta turistica, fara a pierde insa din vedere si locurile mai putin vizitate de turisti. Un exemplu in acest sens este gara din oras, in vecinatatea careia se afla Basilica of Maria Plain, zona in care este insa mai bine sa nu stati foarte mult timp, mai ales seara sau noaptea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea