Vacante

#costum de baie #ochelari de soare #crema antisolara #geanta de plaja #litoral #mare #plaja #bagaj

Ce pui in bagaj cand pleci in vacanta la plaja

Cand pleci intr-o vacanta la plaja , exista o multime de maruntisuri pe care trebuie sa le pui in bagaj. Pe langa acestea, inainte sa pleci este bine sa tii cont de cateva aspecte legate de clima si sanatate. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti ce sa pui in bagaj cand pleci in vacanta la plaja.

Pasi de urmat

Pasul 1. Intereseaza-te asupra climei. In functie de perioada in care vei pleca in vacanta, obtine informatii despre clima din regiunea respectiva. Este important ai date despre locul precis in care vei merge, deoarece temperaturile de pe litoral sunt diferite fata de cele din interiorul tarii. In plus, exista tari precum Turcia, Grecia sau Egipt, unde temperaturile difera de la o zona de coasta la alta.

Daca mergi in extrasezon sau la inceput/sfarsit de sezon, noptile si diminetile sunt probabil mai reci. Cateva bluze cu maneca lunga se vor dovedi extrem de pretioase, odata ce le ai in bagaj.

Pasul 2. Accesorii de plaja . Pune in bagaj toate accesoriile si lucrurile de care vei avea nevoie la plaja: plaja , lotiune antisolara , lotiune dupa plaja, medicamente impotriva insolatiei, creme impotriva arsurilor etc.

Este recomandat ca ochelarii de soare sa aiba factor UV protector. Exista, de asemenea, si alte produse pe care le folosesti frecvent si care pot fi adaptate in functie de sezonul estival. Un exemplu este balsamul de buze cu factor protector.

Pentru a te racori, ia cu tine o sticla reincarcabila sau chiar un termos, in care sa-ti pui bautura preferata. Spray-urile racoritoare pentru corp pot fi si ele folosite cu succes, daca vrei sa te racoresti fara a intra neaparat in mare.

Pasul 3. Accesorii de divertisment. Ia pentru tine o carte, o pereche de palete, o minge, un Ipod sau orice alt lucru care-ti face placere si pe care-l poti folosi pe plaja, cat stai la soare. Daca mergi cu familia si copiii, nu uita sa pui in bagaj jucarii sau ustensile de plastic pentru nisip. Astfel, ii vei tine ocupati pe cei mici si vei putea si tu sa te relaxezi.
Daca tot nu esti sigur ca ai pus in bagaj tot ce vei avea nevoie, arunca o privire in program. S-ar putea sa mergi la o petrecere pe plaja, iar pentru acest lucru, iti vei alege o tinuta speciala, de seara, dar adecvata locului nisipos.

Pasul 4. Asigurare medicala . Cand pleci la plaja, nu strica sa ai o asigurare medicala, mai ales daca pleci pe o insula exotica sau daca esti impreuna cu familia. Detalii despre asigurari gasesti aici

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • plaja
  • Accesorii de divertisment pe plaja
  • Informatii despre clima
  • Haine subtiri&groase

 

geanta plajaSfaturi&Avertismente

• Daca te cazezi la un hotel de lux, este foarte probabil sa gasesti in baie recipiente mici, care contin diverse produse pentru corp: gel de dus, crema de corp, balsam si sampon de par etc. Printre acestea, se poate sa primesti si crema antisolara sau lotiune dupa plaja. Daca ai uitat sa pui in bagaj asa ceva, le poti folosi pe acestea. Din pacate sticlutele contin numai cativa ml, astfel incat, in final va trebui totusi sa achizitionezi din magazine produse noi.

• In cazul in care cumperi de la destinatie produse pentru plaja, incearca sa vezi mai multe magazine, pentru a te pune la curent cu preturile locale. Daca esti intr-o  tara in care se negociaza, nu ezita sa faci acest lucru. De regula, magazinele din incinta hotelurilor sunt cele mai scumpe. De asemenea, magazinele pentru turisti, aflate in statiunea respectiva, au si ele preturi turistice. Incearca sa cumperi crema, pasta de dinti si toate produsele de care ai nevoie de la supermarketul local.

• Este nerecomandat sa mergi in vacanta la plaja cu bijuterii, deoarece soarele si nisipul pot sa deterioreze aceste obiecte. Daca ai cumva un inel sau o verigheta care tinde sa joace pe deget la contactul cu apa, las-o acasa sau in seiful de la hotel. Odata ce pierzi in mare un obiect atat de mic, sansele sunt minime sa-l mai gasesti.

Tu cum iti pregatesti bagajul cand pleci in vacanta la plaja? Impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa aiba o vacanta distractiva si in siguranta, la malul marii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea