Vacante

#oras medieval #romania #brasov #obiective turistice

Ce obiective turistice vizitezi in Brasov I

Paseste in inima cetatii medievale Brasov. Nu vei fi dezamagit: Brasovul pastreaza si astazi obiecte vechi de sute de ani, dintre care multe sunt unicate.

Ca sa vizitezi obiectivele istorice ai nevoie cel putin de 2 zile. Trezeste-te de dimineata, pentru ca programul cu publicul este numai pana la orele 17.00 – 18.00. O harta veche a cetatii medievale iti descrie linia zidurilor, care inchid ca intr-un arc cele mai importante dintre atractiile cu care se mandresc brasovenii si chiar intreaga Tara a Barsei.

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l stii este ca lunea majoritatea obiectivelor turistice sunt inchise, cu foarte putine exceptii. Planifica-ti timpul astfel incat sa acoperi o parte cat mai mare pana spre dupa amiaza. Daca esti genul de turist caruia ii place sa filmeze si sa faca poze peste tot pe unde merge, vestile nu sunt prea bune. Muzeele, bastioanele si turnurile percep o taxa de aproximativ 20 RON pentru fotografiere si 30 RON ca sa filmezi, ceea ce inseamna cam de 4 ori pretul unui bilet. In general intrarile costa 5 lei, pret pentru adulti.


Ce poti sa vizitezi in centrul modern al Brasovului


Muzeul de Arta Brasov. In centru, in zona parcului verde, deosebit de ingrijit si iubit de brasoveni, gasesti pe Bulevardul Republicii muzeele de Arta si de Etnografie. Daca vii cu autobuzul, poti ajunge cu 1, 4 si altele care au capat in . Cele doua muzee sunt unul langa altul, astfel incat nu ai cum sa le ratezi.

Galeria Nationala a Muzeului de Arta Brasov te poarta prin timp, de la artistii romani anonimi ai secolelor XVII- XVIII pana la operele contemporane. Daca te pasioneaza arta mai exotica, fa o plimbare prin expozitia de Arta Decorativa, cu piese orientale si nu numai. Intrarea costa 3.5 lei bilet intreg si 1 leu pentru elevi, studenti sau militari. Ca sa fotografiezi exponatele trebuie sa scoti din buzunar 15 lei, iar pentru filmare, 27 lei. Gasesti la adresa: Bdul Eroilor Nr. 21A.

De cealalta parte a parcului se afla, bine ascunsa prin padurea care acopera Dealul Martin, Cetatea Brasovului ( ). Nu incerca sa o vezi de jos, pentru ca inaltimea ei nu este suficient de mare pentru a razbate prin sirurile de case si de copaci de pe deal.

Cladire construita initial in 1494, Cetatuia a mai fost folosita multa vreme ca inchisoare, devenita temporar adapost pentru bolnavii de ciuma, refugiu al brasovenilor si transformata astazi in restaurant. Putini turisti mai ajung insa pana sus. In primul rand lipsa indicatoare clare te face sa te plimbi pe prima strada cu sir de case de pe dealul Martin. Vei gasi pe aceasta strada, intre doua ziduri de casa, niste scari inguste si abrupte. Scarile duc pana la al doilea nivel, unde inca se construiesc case noi. Urmeaza drumul spre stanga si continua sa urci aproximativ 5 minute.

Ansamblul aminteste de fortificatiile de alta data numai datorita meterezelor, turnurilor de aparare si bastioanelor italienesti aflate pe colturi. Albul laptos al zidurilor, curatenia si putul datand din anii 1600 sunt insa destul de atractive. Aici poti lua masa in la racoare, intr-o zi torida de vara. Si ai ocazia sa intri si sa faci poze gratuit in cladire. Cei care au vizitat Branul vor gasi multe similitudini ale celor doua curti interioare. Gasesti Cetatea Brasovului la adresa: Str. George Cosbuc nr. 9.

Dupa ce termini cu centrul modern, in doar cativa pasi ajungi in cea mai cunoscuta zona a Brasovului. In a doua parte a acestui articol vei descoperi cai rapide de acces catre obiectivele din jurul Pietii Sfatului. Si tot aici vei gasi informatii despre cum sa-ti faci propriul suvenir , fotografiind Brasovul de sus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea