Vacante

# calatorie perfecta #calatorie #masina

Ce nu trebuie sa iti lipseasca din masina pentru o calatorie perfecta?

Nu poti sa fii mereu complet pregatit atunci cand pleci intr-o calatorie cu masina, sau chiar in zilele obisnuite, cand conduci numai prin oras. De cele mai multe ori, iei cu tine ceea ce stii ca ai nevoie la momentul respectiv, fara sa te gandesti ca pot aparea situatii neprevazute care te pun in fata faptului implinit si te prind total nepregatit. Deoarece lucrurile acestea se pot intampla oricand si oriunde, chiar atunci cand te astepti mai putin. Din acest motiv este ideal sa ai in masina o serie de lucruri care iti vor fi de folos in anumite cazuri.

 

Iata ce trebuie sa ai mereu cu tine in masina, pentru o calatorie cat mai linistita:

1. Trusa de prim ajutor

Cu siguranta, stii deja ca trusa de prim ajutor face parte din categoria lucrurilor pe care nu ai voie sa le omiti si care, prin lege, te obliga sa ii faci loc in portbagaj. Chiar daca nu conduci la drumuri mai lungi, este esential sa ai asa ceva in masina, chiar pentru acele situatii neprevazute. Nu e nevoie sa se intample un accident grav pentru a regreta ca nu ai asa ceva la tine, insa pot exista momente in care alt participant la trafic are nevoie de ajutor sau unul din pasagerii tai necesita ingriiri medicale. Faptul ca masina ta este echipata cu asa ceva iti va creea mai mult confort, oriunde ai merge.

2. CD cu muzica

O calatorie cu masina nu este o calatorie placuta fara putina muzica. Drumul spre munca poate deveni mai distractiv atunci cand te invioreaza melodia preferata, iar excursiile cu cei dragi devin mai animate cu un album de muzica buna. Chiar daca nu esti genul de persoana care sa asculte des muzica la volan si sa danseze la semafor, cu siguranta, cd-urile cu muzica trebuie sa fie nelipsite. Putini oameni mai apeleaza la aceste suporturi muzicale, insa mai putini sunt cei care poarta mereu un stick dupa ei. Asa ca, echipeaza-te cu o serie de melodii interesante, care sa iti invioreze fiecare dimineata. De ce sa nu faci o oprire la magazinul cu muzica, in drumul tau spre casa?

3. Baterie externa

Trebuie sa fii mereu conectat si stii ca daca se intampla sa ramai fara baterie la telefon, inafara orasului si trebuie sa ajungi imediat cu masina la un service, e ca si cum ai fi in mijlocul pustietatii, unde nimeni nu te vede si nu te aude. De aceea, pentru situatii de genul acesta e bine sa ai in masina o baterie externa pentru telefon, pe care sa o folosesti ori de cate ori ai nevoie, fara sa pierzi nici un moment contactul cu cei dragi.

4. Trusa cu scule auto

Nu ai de unde sa stii cand iti va ceva ceva la masina, poate un lucru minor care nu necesita o serie lunga de reparatii, ci doar doua minute de concentrare. In fiecare autoturism trebuie sa se gaseasca o trusa de scule necesare reparatiilor simple, pentru momentele in care apar anumite defectiuni la masina.

5. Cabluri de curent pentru bateria auto

Este necesar sa ai asa ceva in masina, mai ales in timpul sezonului rece. Nu stii niciodata cand iti moare bateria, asa ca trebuie sa fii pregatit, mai ales ca este o situatie in care te poti regasi in orice moment al zilei. Poarta cu tine mereu cablurile de transfer de curent, iar daca este nevoie, roaga pe cineva sa te ajute cu putin curent, pana cand ajungi la un magazin specializat de piese auto. In cazul acesta, esti salvat!

Indiferent daca mergi mult cu masina sau doar in momentele in care ai neaparata nevoie sa te deplasezi mai rapid, toate aceste lucruri nu trebuie sa iti lipseasca din dotare, deoarece poti avea nevoie de ele oricand.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea