Vacante

#informatii #hotel #camera hotel

Ce nu-ti spune nimeni despre hotelul in care stai

Hotelurile pun la dispozitia clientilor informatii despre serviciile oferite pentru ca acestia sa se bucure de confort. Exista, insa, lucruri pe care nimeni nu vine sa ti le spuna, astfel incat trebuie sa ai tu grija sa te feresti de surprize neplacute.


1 Iti oprim bani de pe card (garantie)


Unele hoteluri solicita clientilor inca de la check-in sa le dea un card bancar de pe care sa extraga o anumita suma de bani. In acest fel hotelul are o garantie pentru eventualele costuri suplimentare care pot aparea. Daca la final nu ai nimic de platit in plus, banii iti sunt returnati, dar este intotdeauna bine sa verifici aceste detalii.


2 Nu orice marunt lasat in camera este considerat bacsis


Cameristele nu pot lua bacsisul lasat de clientii hotelului daca nu sunt sigure ca acei bani le sunt destinati. Unele hoteluri lasa in camere plicuri inscriptionate cu numele menajerei, special pentru bacsis. In alte hoteluri, insa, este important sa lasi acesti bani in locul potrivit (pe perna sau langa lavoarul din baie). Poti lasa si un biletel in care sa specifici destinatarul. In acest fel, munca grea pe care o face menajera ta nu va ramane nerecompensata.


3 O camera de bagaje cu acces liber prezinta riscuri


Ai facut check-out-ul dar mai trebuie sa astepti un timp pana pleci spre aeroport. Orice hotel iti ofera posibilitatea de a lasa geanta de calatorie in camera de bagaje situata in apropierea receptiei. Verifica, insa, ca numai personalul hotelului are acces in acest spatiu si nu lasa acolo bagaje deschise sau obiecte de valoare . In cazul in care turistii pot intra singuri, oricand, exista intotdeauna riscul unei surprize neplacute, chiar si la un hotel de 4 stele.


4 Apa din minibar costa de 3 ori mai mult decat pretul obisnuit


Minibarul dintr-o camera de hotel este apetisant atunci cand vrei sa te relaxezi seara si sa bei ceva bun in pat. Apa sau sucul de la hotel costa dublu sau mai mult, comparativ cu aceeasi sticla de la magazinul din colt.


5 Aerul conditionat este problematic


Ti s-a intamplat sa te trezesti intr-o camera in care panoul de comanda pentru aerul conditionat sa nu functioneze? Sau sa fii obligat sa platesti suplimentar pentru acest serviciu? Se intampla, uneori, sa fii obligat sa stai cu aerul conditionat pornit permanent cand fereastra este inchisa si oprit numai cand o deschizi, fara alta varianta. Cand afara este frig, niciuna dintre variante nu este placuta.

Sursa foto: hotel-atlantic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea