Vacante

#revelion 2009 #craciun 2008 #rusia #kenya #litoral romanesc #litoral bulgaresc #targul de turism al romaniei #anat

Ce noutati aduc operatorii de turism

La Targul de Turism al Romaniei, care s-a desfasurat intre 23 si 26 octombrie 2008 in Bucuresti, agentiile au venit cu propuneri noi, atat pentru vacanta de sarbatori, cat si pentru anul viitor. Iti prezentam cateva dintre ofertele pentru Craciun si Anul Nou, in tara si in strainatate si informatii despre noutatile 2009.

Vacante pe litoral

Conform ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), destinatiile si pachetele turistice inedite, prezente la Targul de Turism al Romaniei, includ revelionul pe litoralul Marii Negre la noi in tara si in Bulgaria.

Astfel, exista deja cataloage pentru litoralul romanesc, valabile in primavara si vara anului viitor. Conform Mareea , putem achizitiona pachete de vacanta in statiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia si Vama Veche. Categoriile hotelurilor se situeaza intre 2 si 5 stele. In luna august 2009, un sejur de 7 zile costa 1000 lei de persoana si include cazarea cu mic dejun, la 4 stele. Daca vrei sa iei in concediu si animalul de companie, este necesar sa ai un carnet avizat la zi, de la medicul veterinar. Taxa se ridica la 60 lei pe zi pentru animalele de companie de talie mica.

Romanii care doresc sa-si petreaca Anul Nou pe litoralul bulgaresc platesc in medie 300 euro, pentru un sejur de 4 zile. De exemplu, la Nisipurile de Aur, un pachet de 3 nopti cu cina festiva de revelion inclusa costa 384 euro, conform ofertei Ingenius. O astfel de vacanta asigura cazarea cu demipensiune, diverse pachete pentru masa (pachet de bauturi, bufet la miezul noptii, etc), decoratiuni festive si divertismentul de Anul Nou. In functie de hotel, poti avea acces liber la piscina interioara, sala de fitness si la diverse activitati sportive (gimnastica in apa, tenis de masa, darts).

La Targul de Turism, agentiile au anuntat oferte noi, pentru 2009. “O noua destinatie pentru 2009, pe care o propunem, este charter-ul santorini . La anul vom avea oferte in Bodrum, Marmaris si Antalya”, ne-a spus Marius Berca, operational manager Christian Tour.

Revelion in Kenya si Craciun in Rusia

Alte noutati si oferte inedite, prezente si la Targ, sunt revelionul in Kenya, pachetele de vacanta pentru concertele programate in 2009 in Europa (Depeche Mode, Richard Clayderman , etc) si destinatii nou promovate, ca Rusia.

Cei care doresc un revelion exotic, departe de casa, pot sa faca safari in Kenya si sa se bronzeze pe plajele de la Oceanul Indian. O astfel de vacanta dureaza 11 zile si include avionul, cazarile cu pensiune completa, transferurile, transportul local cu masini, programul safari, taxelele de intrare in rezervatii si asistenta locala. In pret este inclusa si cina festiva de revelion, conform ofertei Infinity Travel . Ai posibilitatea sa te relaxezi intr-un complex hotelier de 4 stele si sa te bronzezi pe plaja privata a acestuia sau sa faci scuba-diving, snorkeling, etc. 

Printre parcurile principale care merita vizitate sunt Masai Mara sau Amboseli. In rezervatiile naturale din Kenya vei vedea rinoceri , hipopotami, crocodili, pasari flamingo si alte animale, in ambientul lor natural. Daca vrei sa faci ceva economie, opteaza pentru safari-ul cu mai multe persoane, costul astfel se reduce. Un jeep are de obicei o capacitate de 8 persoane. Se pot organiza insa si safari-uri individuale, dar costurile sunt mai mari. 

Turistii care cauta vacante pe asa numitele insule paradisiace pot incerca Zanzibarul, celebru pentru plajele sale cu nisip fin si pentru recifurile de corali.

Una dintre destinatiile mai putin promovate in alti ani si care s-a evidentiat in toamna o reprezinta Rusia. Agentiile de turism propun aceasta destinatie in special pentru vacanta de Craciun, gratie apropierii de Romania si a obiectivelor turistice de factura istorica, de o deosebita valoare.
Un alt element care ii poate atrage pe turisti in perioada Craciunului este faptul ca populatia Rusiei impartaseste aceeasi religie de rit ortodox. 

Trebuie tinut seama, insa, si de faptul ca Biserica Ortodoxa Rusa calculeaza sarbatorile religioase dupa calendarul iulian si sarbatoreste Craciunul pe 7 Ianuarie.  Un circuit in Rusia de sarbatori costa in jur de 1100 euro de persoana. Pentru mai multe informatii despre aceasta destinatie citeste articolul Cat te costa o vacanta de Craciun in strainatate II.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea