Vacante

#turist #vacanta #agentie de turism #agent de turism

Ce dezavantaje ai daca apelezi la o agentie de turism

Pentru un turist independent, planificarea unei vacante prin intermediul unei agentii implica constrangeri care pot constitui inconveniente pe mai multe planuri. Un alt punct slab il constituie preturile, care pot fi mai mari, in unele cazuri, decat atunci cand faci rezervarea direct de la furnizorul local. Iata in continuare cateva aspecte negative, pentru planificarea unei vacante prin intermediul unei agentii:

1. Vanzarea vacantei primeaza, in detrimentul informarii corecte si oferirii unor servicii de calitate

In cazul in care agentul turistic incearca sa vanda un pachet de vacanta cu orice pret, turistul poate sa fie slab informat sau sa primeasca servicii slabe calitativ. De aceea, contractul semnat trebuie citit cu foarte mare atentie, pentru a putea lua masurile care se impun. De exemplu, poti avea probleme la cazare, iar in contract scrie ca agentia recomanda turistilor rezolvarea reclamatiilor la fata locului. Nu trebuie sa te lasi impresionat de afirmatiile ghidului, care poate sa se disculpe, spunand ca el nu are nicio vina, pentru ca el este doar persoana care a primit un dosar cu programul si numele hotelului.

Chiar daca ai o experienta negativa cu o agentie de turism , nu trebuie sa consideri ca nicio alta agentie nu mai merita increderea ta. Trebuie sa fii constient de faptul ca multi operatori muncesc serios pentru lansarea unei destinatii noi, pentru promovarea unei oferte, ca exista verificari facute la fata locului, ale hotelurilor respective, ca exista o concurenta acerba pe piata, care ii obliga pe operatori sa vina mereu cu ceva mai bun, mai atractiv, pentru a atrage si fideliza clientii.

2. Activitatile turistice propuse la destinatie pot fi mai scumpe daca le cumperi de la agentia romaneasca, decat daca apelezi la operatorii locali, straini

In aces caz, situatia are avantaje si dezavantaje. Se poate ca o excursie optionala sa coste mai mult la agentia prin care calatoresti decat daca o cumperi de la un furnizor local. Hotelurile si resorturile hoteliere au de obicei la receptie afise cu toate activitatile care pot fi facute la acea destinatie. Pe de alta parte, in primul caz este mai usor sa beneficiezi de posibilitatea de a face reclamatie , daca ceva nu merge bine. Totul tine de contractul pe care-l semnezi.

agent de turism3. Dispui de o mai mica libertate de alegere (hotel, companie aeriana etc)

In acest caz, poti sa schimbi hotelul, sa returnezi biletul, sa-ti faci propriul tau program. In schimb, daca apelezi la o agentie, nu poti schimba hotelul decat daca ai un motiv intemeiat (de exemplu, camera nu este conform rezervarii facute).

4. Altcineva iti face programul

In cazul in care calatoresti singur, nu mai esti constrans sa fii prezent intr-un anumit loc, la o ora prestabilita. Un exemplu il reprezinta circuitele prin agentii, unde trebuie mereu sa stai pe langa grup si ghid si unde ti se acorda un timp foarte limitat pentru vizitarea unui loc, unui obiectiv etc.

Daca, de exemplu, vrei sa vezi Versailles-ul, poti foarte bine sa mergi singur cu RER-ul din Paris, fara sa apelezi la serviciile unei agentii. Ramai cate ore doresti in orasul Versailles si la palat si te intorci cand vrei, fara sa fii constrans de program. Uneori, vizita in grup implica multa alergatura, care oboseste turistii si care este foarte neplacuta pentru persoanele independente, care nu sunt deloc obisnuite sa le faca altcineva program.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea