Vacante

#weekend #oferte de vacanta #europa #city-break

Ce contin ofertele city break

este un tip de oferta turistica de weekend mai complexa. O astfel de oferta este destinata turistilor care doresc sa plece intr-o mini-vacanta intre 2 si 4 zile, incluzand in unele cazuri weekendul.

In general un include o destinatie intr-o capitala europeana renumita. Este destinat persoanelor care vor sa petreaca un weekend sau un sejur de cateva zile intr-un oras important, in scop turistic, shopping sau de business.

Sejururile city break sunt vacante aditionale, in afara vacantelor de baza, din perioada concediilor.

Conform DailyBusiness, numarul sejururilor in strainatate alese de romani in 2008, in categoria ofertelor city break , va creste cu 15%-30%. Acest fenomen ar putea fi incurajat de circulatia libera pe teritoriul Uniunii Europene si numarul ridicat al zborurilor directe ale liniilor europene low cost.

Cele mai intalnite destinatii pentru city break sunt Parisul, Barcelona si Viena , pentru vestul Europei, Dubai, Cairo si Milano pentru shopping, Viena si Praga pentru targurile de Craciun, etc.

Cea mai mare pondere o au de obicei orasele extrem de ofertante pentru turismul cultural. Astfel, Roma, Venetia, Florenta, Paris, Nisa, Barcelona, Praga ocupa fiecare cate un loc intr-un posibil top 10 al destinatiilor city break.

Se ajunge rapid in oricare dintre aceste orase, indiferent de tipul de transport. Preturile la cazare si mancare sunt accesibile, cu preturi incepand de la 25-35 euro pe noapte in cea mai modesta camera. Totodata poseda un numar impresionant de obiective turistice, cunoscute la nivel mondial si atrag turisti pe toata durata anului.

De ce sa alegi un city break

Cei care aleg o astfel de oferta sunt uneori persoane care doresc sa vada ceva nou, fara a pierde mult cu drumul pana acolo. In plus, sunt turisti care nu au timp sa-si planifice singuri o scurta vacanta si apeleaza astfel la o agentie de turism .

Un avantaj al acestui tip de oferta consta in costurile reduse. City break include biletul de avion, cazarea si micul dejun. Preturile pornesc cam de la 230 euro si ajung uneori aproape de 800 euro de persoana.

Un alt avantaj consta in faptul ca turistii isi cer maxim o zi sau doua concediu, in cazul in care oferta nu este dedicata in exclusivitate weekendului.

Preturi pentru city break

  • City break Milano 279 euro. Pachetul include: 3 nopti la hotel de 3 stele, mic dejun, low cost, taxe aeroport.
  • City break Bruxelles. 360 euro. Pachetul include: 2 nopti la un hotel de 4 stele, mic dejun si .
  • City break Londra. 436 euro. Pachetul include: 3 nopti intr-un hotel de 3 stele, mic dejun si bilet de avion.
  • City break Budapesta. 399 euro. Pachetul include: 3 nopti intr-un hotel de 3 stele, mic dejun, bilet de avion.
  • City break Amsterdam. 399 euro. Pachetul include: 2 nopti intr-un hotel de 3 stele, mic dejun, bilet de avion.
  • City break Viena. 279 euro. Pachetul include: 2 nopti intr-un hotel de 3 stele, mic dejun, bilet de avion.
  • City break Paris. 429 euro. Pachetul include: 3 nopti intr-un hotel de 2 stele, mic dejun, zbor low cost, taxe aeroport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea