Vacante

#turist #vacanta #agentie de turism #agent de turism

Ce avantaje ai daca apelezi la o agentie de turism

Planificarea unei vacante implica apelarea la o agentie de turism, cel putin pentru anumite destinatii. De exemplu, sunt mai multe pachete de vacanta vandute prin agentii, pentru sejururi pe litoral (romanesc sau strain) decat vacante la munte , care de obicei sunt planificate pe cont propriu. Iata in continuare cateva astepte pozitive de care este bine sa tii cont, cand apelezi la o agentie.

1. Baza de date complexa inseamna timp salvat de cautare

turism colaboreaza cu alte agentii, cu tour operatori si operatori de turism, care impreuna dispun de o baza de date la care altfel nu poti avea acces. Clientii care nu au timp sa caute in mai multe locuri pot apela la un agent turistic, care are acces imediat la o intreaga baza de date. Prin aceasta metoda, se simplifica cautarea produsului dorit.

2. Agentia de turism poate propune cateva oferte, corespunzatoare cu criteriile alese de client

Daca turistul are deja conturata in minte oferta de vacanta potrivita pentru el, poate anuntat agentul turistic, spunandu-i anumite detalii, ca de exemplu: dispune de suma X, doreste sa viziteze o anumita tara, are nevoie de un pachet potrivit pentru o vacanta in familie , dispune de concediu intre data X si data Y etc. In functie de aceste criterii, agentul poate sa-i faca cateva propuneri, fiecare oferta indeplinand un anumit numar din aceste cerinte. Sunt, de exemplu, agentii care au ca politica indeplinirea a maxim 3 factori de baza, extrem de importanti pentru client.

3. Agentia te tine la curent cu ofertele cele mai bune

Prin newsletterul trimis de agentie, poti sa fii la curent cu cele mai bune oferte vandute de agentie. Esti informat, astfel, de toate evenimentele importante: participarea agentiei la targuri de profil, oferte early booking, oferte last minute, discount-uri, oferte speciale, programe sociale, noi destinatii lansate pe piata, noi servicii oferite etc.

In plus, agentia are adesea intelegeri cu hotelurile si operatorii turistici de la destinatie, care ii ofera acesteia cele mai bune preturi. 

agent turism si turisti4. Agentia iti pune la dispozitie ghid si reprezentant turistic (asistenta turistica)

Daca beneficiezi de serviciile unui ghid, esti mai “acoperit” decat daca alegi sa calatoresti singur. Pentru mai multe detalii legate de ceea ce poate face un ghid pentru tine, citeste articolul aici. A doua persoana al carei rol este sa te ajute la destinatie este persoana responsabila de asistenta turistica  (reprezentantul turistic). Mai multe despre ce implica o astfel de functie afli aici

5. Agentul turistic este si un consultant

Cei mai buni agenti de turism sunt recompensati prin trimiterea lor in excursii de informare, in destinatiile vandute prin aceste pachete de vacanta. Un agent de turism care vrea sa-ti vanda un anumit pachet, de exemplu un sejur in Mallorca, a vizitat deja acel loc si dispune de informatii concrete si de fotografii, astfel incat tu vei sti exact la ce sa te astepti cand ajungi acolo. Aceasta consultanta mareste nivelul de siguranta pentru turist.

6. Agentul poate sa-ti vanda un pachet turistic in timp real

Odata cu strategia de vanzare prin internet, poti sa-ti rezervi si sa platesti o vacanta in numai cateva minute. Site-urile agentiilor au diverse servicii prin care poti discuta direct cu agentul in cauza si poti livra banii in contul agentiei, fara sa te mai deplasezi la sediul acesteia.

7. Vacanta iti este organizata in cele mai mici detalii, chiar si cele care nu te intereseaza

Daca, de exemplu, te afli la un hotel din Hurghada, unde iti petreci vacanta la plaja, impreuna cu prietenii, vei primi toate informatiile legate de facilitatile complexului hotelier: cate piscine ai si unde sunt, cate restaurante, baruri si terase ai la dispozitie si care sunt gratuite/contra-cost, ce ofera centrul spa, ce excursii optionale se pot face si cat te costa etc. Agentia de turism care ti-a vandut pachetul este obligata sa-ti ofere aceste informatii, cat si reprezentantul sau local. 

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea