Vacante

#centru istoric #centru istoric roma #litoral italia #amenda strainatate

Ce amenda primesti daca mananci in centrul istoric al Romei

Mancatul pe strada nu a fost niciodata un gest elegant, insa la Roma un simplu sandwich rontait in apropierea unui monument ii poate costa pe turisti 80 de dolari.
 

Mancatul in preajma monumentelor, interzis in Roma


Primaria Romei a interzis mancatul in centrul istoric al Romei, in apropierea monumentelor. Decizia a fost luata pentru a proteja monumentele istorice ale Romei. Aceeasi ordonanta interzice stationarea oamenilor strazii, persoanelor in stare de ebrietate sau a petrecaretilor. Oficialitatile considera ca numai in acest mod pot preveni distrugerea monumentelor de arta si istorice de catre persoanele cu un comportament nepotrivit.

Astfel, oficialii doresc sa micsoreze efectele negative ale turismului de masa intr-un oras precum Roma, unde practic nu exista extrasezon.

Noua regula nu este privita cu ochi buni de catre turistii care obisnuiesc sa-si cumpere o inghetata, un capuccino sau un sandwich pentru a le consuma din mers, ca o gustare rapida. Aceasta impresie negativa este intarita si de existenta unei taxe pe care o practica restaurantele in Italia pentru panorama. Practic, cine vrea sa stea la o terasa cu vedere spre un obiectiv turistic plateste mai mult pentru produsul in sine din cauza locatiei centrale si trebuie sa achite, in plus, taxa de coperto, obligatorie, plus bacsisul.

Oficialitatile sustin ca noua reglementare impiedica actiuni gresite precum cele ale grupurilor de turisti care consuma bauturi alcoolice pe Scalinata della Trinita dei Monti (Treptele Spaniole, monument de secol XVIII).
 

Alte reglementari in Italia


In Venetia sunt interzise picnicurile in locurile publice, iar in Piata San Marco, nu este permis accesul persoanelor cu bustul gol. In Florenta sunt alungati spalatorii de masini de la semafoare.

In Genova, este interzis sa mergi pe strada cu o sticla sau o cutie de bere in mana. In unele zone de pe litoralul Italiei, castelele de nisip sunt interzise deoarece blocheaza panorama. Sporturile de plaja, cu mingea, sunt si ele pe lista neagra. Turistii nu pot sta decat pe plaja in bikini sau boxeri.

Sursa foto: msn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea