Vacante

Cazare pentru tineret in 2008

Cazarea pentru tineret este uneori intalnita sub denumirea de “han pentru tineret”, sau “youth ”. O astfel de unitate ofera in principal cazare la preturi mici . In unele cazuri, se poate sa fie si masa inclusa, sau se da posibilitatea ca turistii sa o pregateasca singuri.

Un youth hostel are ca scop oferirea unui loc de cazare special conceput pentru a raspunde nevoilor tinerilor. Trebuie sa fie ieftin, confortabil si sa ofere posibilitati multiple de agrement .

Cei interesati de subiect pot apela la informatiile si serviciile Asociatiei Youth Hostel Romania. Aceasta promoveaza si dezvolta turismul pentru tineret prin reteaua Youth Hostel, valorificand totodata potentialul turistic al Romaniei.

Cat se plateste si ce ofera cazarea pentru tineret

La mare, in 2 Mai, un hotel pentru tineret la 2 stele ofera servicii complete de cazare, masa, agrement, piscina amenajata in curtea interioara, restaurant si terasa. Se plateste separat pentru informatii turistice, corespondenta, aparate de protectie impotriva tantarilor, plimbari cu barca, inchiriere TV si frigider, biciclete, jocuri de carti si table. Tinerii pot veni insotiti de animalele de companie.

In Mangalia, un hotel de 3 stele, pentru tineret, ofera servicii si facilitati precum aer conditionat, mobilier nou, TV cablu, grup sanitar propriu Apartamentele au bucatarie complet utilata, putand fi folosita pentru prepararea mancarii. Pretul este de aproximativ 100 RON pe noapte.

Si la munte gasesti cazare pentru tineret, in hoteluri si pensiuni. Un hotel la 3 stele, in apropierea centrului istoric al Brasovului, ofera camere cu dus, televizor si telefon, restaurant in stil traditional sasesc, bar, terasa, sala de conferinte si parcare. Un sejur de 2 nopti incepe de la 170 RON de persoana.

Exista posibilitatea de a inchiria o sala mare, cu mai multe paturi . Aceasta varianta se adreseaza tinerilor si de obicei este disponibila in perioada estivala. Cazarea este asemanatoare celei dintr-o tabara, desi dormitul in comun in cazul de fata poate avea un confort sporit, comparativ cu cel al unei tabere. 

In Oradea, o mansarda amenajata pentru tineret, cu saltele, costa 3.5 euro pe zi de persoana (cu propriul sac de dormit), sau 5.5 euro pe zi de persoana (solicitarea unei paturi). Micul dejun costa 2.5 euro, iar pranzul si cina intre 4 si 6 euro de persoana.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea