Vacante

#dubrovnik #croatia # vacanta in croatia #bani de buzunar #coasta dalmatiei

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Dubrovnik

Aflat pe Coasta Dalmatiei, Dubrovnik este una dintre destinatiile de top ale Croatiei si, totodata, o destinatie de vacanta pentru tot anul. In special vara, acest oras insorit este extrem de popular in randul turistilor straini. Curat, sigur, cu o arhitectura deosebita si peisaje impresionante, Dubrovnik merita, fara indoiala, o vizita. Daca urmeaza sa-ti petreci vacanta aici, afla care sunt preturile din oras si cati bani de buzunar este bine sa ai la tine.
 

Bani de buzunar pentru shopping in Dubrovnik


In Dubrovnik, principalele magazine se afla in Placa, in centrul Orasului Vechi. Cei interesati de cumparaturi trebuie sa mearga fie pana in pranz, fie dupa ora 16:00, deoarece magazinele se inchid 3 ore pentru pauza de pranz. Turistii gasesc aici produse din piele, obiecte sculptate din lemn, bijuterii, broderii, matase etc. Un alt loc atractiv pentru amatorii de shopping il reprezinta portul.

Printre suvenirurile cele mai intalnite in Dubrovnik sunt uleiul de masline, sapunurile naturale presate la rece cu aroma de rozmarin, vinuri, branza kontonjata, migdale etc. Sunt foarte populare produsele cosmetice naturale, dulciurile si plantele aromate. O cutiuta cu sare de mare din Adriatica costa 5 euro, iar un magnet de frigider costa 4 euro.
 

Preturi la mancare si bautura in Dobrovnik


In Dobrovnik, preturile la mancare si bautura sunt comparabile cu cele obisnuite din orasele europene. Daca iei masa la restaurant, vei plati echivalentul a 20 euro pentru un local modest. O bere la o sticla de 0.5l costa 3 euro, iar o cafea costa 2 euro. Poti sa te rezumi si la o pizza in oras, care costa intre 4 si 6 euro.

Daca vei cumpara alimente din piata, pentru un litru de lapte platesti mai putin de 1 euro, iar pentru 1 kg de carne de pui platesti cam 5.5 euro. O paine te costa 0.5 euro, iar o sticla de apa la 1.5 l te costa 0.5 euro.
 

Reduceri de pret si gratuitati cu Dubrovnik Card


Cu pass-ul turistic al orasului, beneficiezi de diverse gratuitati si discounturi. Cardul te costa in jur de 16 euro daca il cumperi online. Fortificatiile orasului vechi, de exemplu, se viziteaza contra cost, cu 70 kune pentru un bilet de intrare sau gratuit cu Dubrovnik Card.
 

Cat te costa excursiile in Dubrovnik


Operatorii de turism propun o oferta bogata de excursii celor care isi petrec vacanta in aceasta statiune croata. Un tur de oras, cu ghid, cu durata de 4 ore, te costa 30 euro, o excursie in Parcul National Mljet te costa 70 euro (8 ore), in timp ce o excursie de 14 ore cu rafting te costa 95 euro. Turul de oras este interesant atat ziua, cat si noaptea.

Pasionatii de vin au ocazia sa faca un tur in Peljesac, contra unei sume de 60 euro. O experienta interesanta, perfecta pentru o zi intreaga, o reprezinta croaziera in Insulele Elafiti. Pentru aceasta platesti in jur de 45 euro.

Pentru Dubrovnik gasesti la agentiile de turism oferte de cazare, pachete complete de vacanta, oferte de Revelion, sejururi de vara pe litoral city break-uri etc.

Sursa foto: europeportreviews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea