Vacante

#vacanta #bani de buzunar #sarbatori #vacanta roma

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta de sarbatori la Roma

Roma este una dintre destinatiile de top pentru vacanta de sarbatori, in special pentru Craciun. Crestini de pretutindeni se aduna la Vatican pentru a asista la slujba de Craciun.

Iata cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta de Craciun sau Revelion la Roma:


Cat te costa Roma Pass

Cardul turistic al Romei costa 30 euro. Daca stai o saptamana sau mai mult la Roma, de sarbatori, se poate ca acest card sa-ti foloseasca. De exemplu, daca il cumperi, vizitezi gratuit primele 2 muzee sau situri arheologice din Roma. La alte muzee, evenimente si expozitii beneficiezi de reduceri la biletul de intrare. De asemenea, poti folosi gratuit transportul in comun. Detalii gasesti pe site-ul oficial dedicat acestui card turistic.


Cat te costa intrarea la principalele obiective turistice din Roma

De sarbatori, muzeele si obiectivele turistice din Roma sunt inchise in zilele de sarbatoare. In restul perioadei de iarna, acestea pot fi vizitate. Muzeele Vaticanului, de exemplu, au un bilet de intrare de 15 euro sau 8 euro la pret redus. Obiectivul este inchis de Craciun, pe 25 si 26 decembrie, precum si pe 1 ianuarie.

Colosseumul poate fi vizitat contra unei sume de aproximativ 16 euro. Iarna, acest obiectiv turistic al Romei are program redus, de la 9 dimineata la 4 dupa-amiaza.

In cadrul vacantelor organizate cu ghid se fac excursii optionale, contra cost. O astfel de excursie este la Tivoli, cu vizitarea vilelor D'Este si Adriana. Excursia costa 60 euro de persoana.


Cina festiva de sarbatori in Roma

Daca optezi pentru o vacanta de Craciun sau Revelion printr-o agentie de turism, ai posibilitatea sa mergi la o cina festiva. O astfel de oferta este optionala, include trei feluri de mancare cu bauturi si program de divertisment si costa in jur de 100 euro.


Concert la Roma de sarbatori

O alta posibilitate de petrecere a timpului liber de sarbatori este sa mergi la un concert la sfarsit de 2012 sau inceput de 2013. Pe 31 decembrie are loc Gala Opera Golden, un spectacol cu arii din cele mai frumoase opere italiene. Un bilet costa 35 euro.

Sursa foto: excellentchristmas.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea