Vacante

#vacanta #romania #litoral romanesc # vacanta la mare

Cat te costa vacanta la mare in Romania in ultima parte a verii

Luna august reprezinta ultima perioada in care turistii romani se mai pot bucura de vreme frumoasa si stabila pe litoralul romanesc. Daca in mod obisnuit aceasta luna coincidea cu preturi mai mari , in acest an specialistii din domeniu anunta ca preturile raman la acelasi nivel. Dar cat costa o vacanta pe litoralul romanesc?

ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) precizeaza ca preturile din luna august raman la acelasi nivel cu cel al preturilor de la jumatatea lui iulie.

Incepand cu 15 august, romanii pot profita de programul " Zile gratuite de vacanta ", care va aduce reduceri la costurile pentru concediu. Astfel, intre 15 si 31 august, cei care se inscriu la acest program primesc cateva nopti in plus, in functie de caz. De exemplu, la un concediu de 5 zile se acorda 1-2 zile in plus, gratuit. Biletul de vacanta poate fi cumparat numai cu plata integrala, prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT.

O alta reducere la costul vacantei consta in oferta ANAT "Supliment la masa". Pana pe 15 august turistii pot alege unul dintre pachetele de cazare ale agentiilor membre ANAT, pachet care include si serviciul de masa. In acest cost se primesc servicii suplimenatre de masa. De exemplu, pentru o masa cu o valoare de 45 lei se primesc servicii de 50 lei pe zi.
 

Preturi pe litoral
 

Preturile pe litoral sunt pentru toate buzunarele. Gasesti cazare in vile, case de oaspeti la particulari , pensiuni, hoteluri, apartamente.

La hotelurile si vilele de doua stele, preturile pornesc de la aproximativ 50 - 70 lei pe noapte. Cele mai atractive ca pret sunt apartamentele, unde o camera este inchiriata cu 40 - 50 lei pe noapte. I

n ceea ce priveste pensiunile de nivel mediu , pretul este de aproximativ 150 lei pe noapte, pentru o camera dubla, cu mic dejun. Cei care apeleaza la vilele de lux platesc in jur de 200 lei pe noapte sau 380 lei pentru un minisejur de 3 nopti. Intr-un hotel de 3 stele, un sejur de 5 nopti costa 520 lei de persoana, cazare in camera dubla cu mic dejun.

Cei care merg doar in weekend trebuie sa stie ca preturile cresc la sfarsit de saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea