Vacante

#paste #paste 2010 #vacante de paste #grecia #turcia #bulgaria #romania

Cat te costa vacanta de Paste: Romania, Grecia, Turcia si Bulgaria

Principalele destinatii de Paste pentru 2010 raman Grecia, Turcia si Bulgaria, unde se poate ajunge cu masina personala si Romania, in special zonele rurale cu traditii specifice sezonului. Cine isi rezerva vacanta de Paste pana la sfarsitul lui februarie poate beneficia de reduceri de aproximativ 10%. Pachetele de vacanta de 3-4 nopti costa in medie 200 euro, iar in unele cazuri coboara chiar si sub 100 euro, in functie de locatie.

Sarbatoare pascala cu obiceiuri traditionale romanesti

Cei care raman in tara de Paste pot sa profite de ofertele pensiunilor din zonele rurale montane. Astfel de oferte gasesti in Sambata de Sus. Aflata la poalele Muntilor Fagaras, zona este potrivita ca destinatie de vacanta pentru iubitorii de padure, munte si liniste.

Principala atractie turistica din Sambata de Sus o reprezinta Manastirea Brancoveanu, aflata pe valea raului Sambata. Primele atestari despre lacasul de cult dateaza din secolul al XVII-lea. O alta atractie a zonei este partia de schi Motul Dragusului, dotata cu teleschi si tunuri de zapada. Pentru iubitorii de calarie, exista herghelia de la Sambata de Jos.

Sursa foto: celendo.euPensiunile propun turistilor pachete de Paste cu preparate traditionale ardelenesti, din care nu lipsesc ciorba de miel, ouale rosii, drobul de miel sau taiteii de casa. Turistii care isi petrec vacanta aici impreuna cu copiii le pot face acestora o surpriza, prin Iepurasul de Paste care vine sa-i viziteze pe cei mici. In Vinerea Mare si in noaptea de Inviere, se poate participa la slujba de la manastire. Un pachet de 4 zile costa in jur de 750 lei de persoana.

Vacanta de Paste in Kusadasi

Sarbatoarea de Paste este la inceputul lunii aprilie, astfel incat o vacanta aici in aceasta perioada inseamna sa mergi chiar inainte de inceperea sezonului estival. Acesta debuteaza la finalul lui aprilie, inceputul lunii mai.

Avantajul consta in faptul ca preturile sunt mai mici in extrasezon, ai parte de liniste nefiind multi turisti, iar vremea este suficient de calda si de placuta pentru plimbari. Media maxima de temperatura in Kusadasi se situeaza undeva la 22 grade Celsius, in timp ce minima coboara pe la 10 grade Celsius. Seara si noaptea este bine sa ai la tine haine putin mai groase.

Sursa foto: chessbase.comInceputul lui aprilie este momentul perfect pentru a experimenta o zi obisnuita pentru turci, pentru a manca in restaurantele in care merg localnicii si pentru a face cumparaturi la preturi rezonabile.

In privinta cazarii, in aprilie gasesti camere la preturi atractive. De exemplu, la un hotel de 4 stele din statiune, o camera dubla costa 17 euro pe noapte. Copii cu varste mai mici de 6 ani beneficiaza de cazare gratuita, in timp ce copiii cu varste intre 7-12 ani au 50% reducere.

Vacanta de Paste in Bulgaria

Una dintre cele mai atractive destinatii pentru vacanta de Paste ramane Bulgaria. Preturile sunt foarte accesibile si ai de ales dintr-o gama larga de posibilitati. Gasesti oferte de cazare in principalele destinatii turistice bulgaresti, Nisipurile de Aur, Albena, Constantin si Elena, Nessebar, dar si in altele, mai putin faimoase, precum Duni sau Obzor .

De Paste, la Nisipurile de Aur un pachet de 3 nopti de cazare intr-un hotel de 4 stele costa 105 euro, camera dubla, cu all inclusive. Copiii cu varste sub 2 ani beneficiaza de gratuitate, iar pentru un copil intre 2 si 12 ani se acorda aceeasi gratuitate daca este cazat in camera cu doi adulti. Daca te hotaresti si rezervi din timp, pachetele platite pana la sfarsitul lunii februarie 2010 pot avea discounturi de 10%.

Paste ortodox in Grecia

Sursa foto: sovereign.comUna dintre destinatiile de top pentru orice vacanta de Paste este Grecia, datorita religiei ortodoxe si numeroaselor atractii de cult existente aici. Gasesti oferte in Grecia in toate destinatiile turistice cunoscute, de la Paralia la Corfu sau Rhodos. De asemenea, poti vedea Salonicul sau Atena sau poti merge sa vezi printre cele mai frumoase manastiri, cum sunt cele de la Meteora.

In Halkidiki, gasesti sejururi la preturi accesibile, cum se intampla in Toroni. Localitatea se afla intre Neo Marmaras si Porto Koufo, la o distanta de 130 km de Salonic. Iubitorii de istorie pot vedea aici vestigii antice, de la cele crestine la constructii bizantine.

Un sejur de 3 nopti costa in jur de 110 euro de persoana, la un hotel de 4 stele, cu demipensiune. Pentru copiii cu varste mai mici de 12 ani, se acorda gratuitate. De asemenea, un astfel de sejur include cina festiva de Paste. Mai poti gasi oferte cu preturi mici in alte zone din Halkidiki, mai putin cunoscute, precum Gerakina, unde un astfel de sejur costa 99 euro, la un hotel de 3 stele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea