Vacante

#busteni #romania #munte #schi

Cat te costa un weekend la Busteni

Aflata pe Valea Prahovei, intre alte doua statiuni renumite, Azuga si Predeal, Busteni este una dintre destinatiile predilecte de vacanta , in special pentru iesirile de weekend in perioada sezonului rece.  In perioade speciale din an precum Revelionul sau Sfantul Valentin pe partie se desfasoara programe special concepute pentru turistii veniti sa-si petreaca cateva zile la munte.

Din Busteni se pot face excursii in natura, la obiective turistice precum Sfinxul, Babele, Varful Omu, Piatra Arsa, Jepii Mari si Mici etc.
 

La schi in Busteni
 

Telecabina din Busteni functioneaza pana la orele 17:00 in sezonul rece si pana la orele 18:00 in timpul verii.

In ceea ce priveste Babele, ultima cursa este programata la orele 20:00. Cei care vor sa urce la Babele trebuie sa scoata din buzunar in jur de 32- 37 lei pentru o calatorie dus.

Kalinderu este considerata una dintre cele mai moderne partii de schi din tara. Ea este totodata si principa zona de distractie in weekenduri, in sezonul rece. Partia, de nivel mediu, are o lungime de 1700 metri si este dotata cu zapada artificiala. Alte facilitati sunt: muzica, baby ski, parcare etc.

Pe partia Kalinderu, telescaunul costa aproximativ 15 lei, pentru un bilet dus-intors. Cei care aleg un skipass de 5 zile platesc 500 Ron.

La poalele partiei Kalinderu se afla Fun Park-ul din Busteni, cu o partie pentru incepatori. Exista centre de inchirieri cu echipament pentru schi si sanius: schiuri, clapari, bob, sanie, snowboard etc. Afla mai multe de pe site-ul oficial al partiei.


Cat te costa cazarea in Busteni
 

Exista mai multe variante pentru cazare, de la hoteluri la pensiuni si vile. Preturile cresc in perioadele aglomerate, ca de exemplu in weekend sau cu ocazia unor sarbatori precum Revelion, Paste sau Craciun .

In timpul saptamanii si in extrasezon preturile la cazare pornesc cam de la 50 sau 60 lei pe noapte. Cu ocazia unei sarbatori cum este Pastele, o camera poate ajunge si la 150 lei pe noapte.

Exista si pachete de minivacanta. Astfel, pentru un scurt sejur de 4 zile intr-un hotel de 3 stele din Busteni pretul este de aproximativ 280 lei de persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea