Vacante

#aeroport #tren #autobuz #taxi #transport

Cat te costa transportul de la aeroport

Cand avionul tau aterizeaza noaptea pe Aeroportul Otopeni si nu ai niciun prieten care sa te ia cu masina, brusc, variantele tale de transport se reduc dramatic. De fapt, singura modalitate sa ajungi in oras este sa iei un taxi. Dar si aici trebuie sa stii sa alegi. Noi am aflat pentru tine orarul, procedurile si costurile pentru mijloacele de transport de la aeroport spre oras.

Transport cu autobuzul: ultimul pleaca la ora 23:00
 

De dimineata de la ora 5:30 pana seara la orele 23:00, in orice zi a saptamanii, ai o linie expres, 783. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti ridici bagajul si sa mergi in statia de masina aflata la iesirea din aeroport (in fata Terminalului Sosiri).

In timpul saptamanii, cursele sunt din sfert in sfert de ora. Daca ajungi pe aeroport in weekend, insa, atunci vei avea de asteptat jumatate de ora pana la urmatoarea masina. Este bine sa-ti procuri o cartela din timp, deoarece casa de bilete functioneaza pana la orele 21:00. O cartela cu doua calatorii te costa 7 lei.

Este cea mai ieftina metoda de transport. Pentru ca te urci la capat, ai toate sansele sa stai jos. In aproximativ 45 de minute poti ajunge in centrul Bucurestiului. Depinde, insa, foarte mult, de trafic. Cursele cele mai rapide sunt intre orele 5 si 7 dimineata si dupa orele 8 seara.
 

Transport cu trenul: ultimul pleaca la ora 21.19
 

Trenurile Henri Coanda Expres fac legatura dintre Aeorportul International Henri Coanda Bucuresti si Gara de Nord Bucuresti.

Daca alegi varianta cu trenul, trebuie in primul rand sa cauti casa de bilete din incinta aeroportului. Casa de bilete este deschisa in zona Sosiri Internationale. In cazul in care iti cumperi din timp biletul, o poti face si de la casele de bilete din statiile CFR sau de la agentiile de voiaj. Costul calatoriei cu trenul este de 6 lei.

Nu vei pleca de la aeroport direct cu trenul, ci cu un autobuz. Acesta pleaca din fata aeroportului (in fata Terminalului Sosiri) si te duce pana la trenul in cauza. Costul transportului cu autobuzul este inclus in pretul biletului de tren.
Transportul cu trenul de la aeroport este disponibil de luni pana duminica. Prima plecare este la 5:55, iar ultima, la 21:10. Frecventa curselor este cam din ora in ora. Poti, de asemenea, sa contactezi CFR Calatori la telefon 021/9521, in caz de modificari. Apelul este taxabil.
 

Transport cu taxiul: disponibil 24/24
 

Taxiul este cea de-a treia si aparent ultima varianta de transport de la aeroportul Henri Coanda spre oras. Informatiile oficiale le gasesti la biroul de informatii si solicitari de la Terminalul Sosiri. Programul biroului este non-stop. Pentru transportatorii autorizati, tariful maxim de distanta si tariful maxim de pornire este 3.5 lei/km, respectiv, 3.5 lei. Iar tariful maxim pentru stationare este de 35 lei pe ora.

Daca mergi insa pe cont propriu, ai toate sansele sa fii invitat de un sofer de taxi sa accepti o cursa usturatoare la buzunar. Tarifele celor care stationeaza, in asteptare de clienti, sunt cel putin duble fata de cel al taxiurilor obisnuite. La 01:00 am ti se poate propune, cu titlul de reducere, o cursa de 100 lei pentru a ajunge din nordul in sudul Bucurestiului. Cu un taxi obisnuit, de la firmele cunoscute in capitala, aceeasi cursa nu ar trece de 50 de lei. In plus, in cazul primelor taxiuri, nici nu ar trebui sa existe oferte de pret, de vreme ce masina trebuie sa aiba un aparat de marcat. De aceea, in aeroport, in sala de asteptare a bagajelor exista panouri unde este recomandat sa apelezi numai la firmele acreditate.

Noaptea, situatia devine si mai dificila. Nicio firma de taxi din cele cu preturi decente nu isi doreste ca masinile ei sa faca drumul spre aeroport fara pasageri. Ar insemna sa iasa in pierdere de doua ori: o data, drumul la aeroport fara clienti, a doua oara, pretul mare al parcarii din aeroport.

Exista insa un truc: de la Terminalul Sosiri poti sa te intorci la cel de Plecari . Daca nu esti grabit, poti astepta sa vina cineva cu un taxi la aeroport. Ocupa taxiul imediat ce se elibereaza. Vei plati astfel un pret corect, iar soferul va fi fericit ca pleca inapoi spre oras cu un client.
 

Variante alternative de transport la companiile aeriene
 

Si companiile aeriene vin in sprijinul pasagerilor. Operatorul low cost Wizz Air a introdus serviciul Wizz Taxi, care ofera pasagerilor sai un transfer privat. Transferul este de tip low cost, de la aeroport spre orice destinatie aflata in limitele orasului.

Serviciul costa 76 lei pentru dus sau 152 lei pentru o cursa dus-intors. Pasagerii companiei pot sa opteze pentru acest serviciu cu pana la 3 zile inainte de data programata de calatorie. Pretul acestui serviciu este taxat pe masina (de la unul la trei pasageri adulti, sau doi adulti si un copil, sau un adult si doi copii).

Sursa foto : assets.nydailynews.com
 

Tu cum ajungi acasa de la aeroport atunci cand nu ai pe nimeni care sa vina sa te ia?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea