Vacante

#litoral romanesc #mamaia #plaja

Cat ne costa vacanta de vara pe litoralul romanesc

In cadrul programului “Inscrieri Timpurii”, desfasurat pana pe 31 martie 2009, cea mai cautata destinatie a fost litoralul Marii Negre , anunta ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism). Chiar daca acest program ia sfarsit astazi, exista in continuare oferte de early booking si pachete cu bonusuri, de care poti profita in urmatoarea perioada, pentru vacanta de vara de pe litoralul romanesc.

Operatorii de turism considera ca programul ANAT a adus inscrieri triple fata de 2008, anunta Money Channel. Pe langa ofertele prin tara (pensiuni, unitati rurale, statiuni balneoclimaterice , statiuni montane etc), cea mai cautata statiune de pe litoral este Mamaia, depasind 50% din optiuni.

Iti prezentam in continuare cateva oferte pentru vacanta de vara pe litoralul romanesc, in acest an.

Servicii de masa

In privinta mesei, pachetele de vacanta sunt in toate combinatiile, incepand doar de la cazare (fara nicio masa sau cazare cu mic dejun) pana la ultra all inclusive. Daca optezi pentru varianta supliment, pretul la demipensiune este de 50 lei si la pensiune completa de 90 lei pe zi, la hotelurile de 3 stele. Daca alegi varianta de 4 stele, un pranz sau o cina poate ajunge la 45 lei pe zi de persoana.

Pentru (ultra) all inclusive, este bine ca turistii sa solicite de la inceput toate detaliile legate de ceea ce include un astfel de pachet. In functie de hotel, lucrurile difera, de la gratuitatea sezlongurilor (cu sau fara bonuri zilnice) pana la tipul de bauturi contra cost.

Ce trebuie sa stim despre animalele de companie

Pentru turistii care doresc sa ia cu ei in vacanta animalele de companie, exista hoteluri care le accepta, daca sunt indeplinite anumite conditii. In primul rand, cazarea unui animal de companie este posibila cu prezentarea certificatului veterinar de sanatate al acestuia. In al doilea rand, talia animalului reprezinta un criteriu de maxima importanta , care largeste sau reduce lista variantelor de cazare.

Unele hoteluri solicita o taxa de 20% - 50% din pretul sejurului. Alte pot cere o suma de aproximativ 75 lei pe zi. Turistii interesati de o astfel de oferta trebuie sa intrebe care sunt camerele destinate persoanelor insotite de animalele de companie. Exista hotelieri care, pe langa taxa si carnet de sanatate, impun ca persoanele in cauza sa fie cazate numai in anumite camere din complex, unele dintre acestea fiind la parter.

Oferte accesibile si discount-uri pe litoralul romanesc

O varianta de a plati mai putin pentru un sejur in vara este sa alegi inceputul de sezon si sa profiti de programele speciale. Un astfel de program este “Litoralul pentru Toti”. “Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului „LITORAL” a lansat in data de 3 Martie , cea de-a patra editie a programului Litoralul pentru Toti. Programul va incepe cu data de 04 mai si are o data finala estimata pentru 15 iunie”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei. Un pachet de 6 nopti costa 470 lei de persoana, conform Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului, oferta din programul “Litoralul pentru toti”. Pretul asigura cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele din Mamaia.

O alta varianta de a alege confortul la un pret mai mic este sa te cazezi intr-o statiune mai putin scumpa decat Mamaia, alegand totusi un hotel de 4 sau 5 stele. Astfel, in varf de sezon, pretul unei camere nu va ajunge la 300 lei. In Neptun, o camera la un hotel de 4 stele de pe malul lacului costa de la 98 lei pe noapte, la inceputul lui iunie si ajunge la 232 lei pe noapte, in varful de sejun. Cazarea se face cu mic dejun, conform ofertei Regent Tour .

Pentru a beneficia de un anumit numar de nopti in plus, oferite gratuit, trebuie sa cauti pachetele care impun o anumita perioada pentru vacanta si care ofera in schimb acest bonus. De exemplu, in Mamaia, la un hotel de 4 stele, in perioadele 01.05-30.06 / 01.09-30.09, pentru turistii al caror sejur se incadreaza integral in aceste perioade, se ofera 7 zile la sejururile platite de 5, 14 zile la cele de 10 si 21 zile la cele de 14. Oferta se aplica numai la cazare, masa fiind achitata integral pentru acest sejur, conform agentiei Active Travel .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea