Vacante

#casti de protectie #casca bicicleta #accesorii bicicleta #pegas #biciclete pegas

Cat este de importanta casca la mersul cu bicicleta

Casca este un element de protectie esential atunci cand mergi pe bicicleta. 75% din decese si peste 85% dintre leziunile cerebrale provocate in urma accidentelor de bicicleta au drept cauza lipsa purtarii unei casti de protectie.

Castile de protectie sunt special concepute pentru a amortiza loviturile si a atenua severitatea impactului. Cu toate acestea, putine persoane constientizeaza necesitatea purtarii castilor de protectie. Unele dintre cele mai comune motive sunt urmatoarele:

Castile de protectie sunt, de obicei, urate. Cel mai probabil, castile de protectie nu sunt neaparat piesele cele mai atractive ale echipamentului pe care trebuie sa il poarte un biciclist, insa menirea lor nu este sa arate bine, ci sa te protejeze. Acestea sunt proiectate pentru a apara cutia craniana in cazul unui impact puternic. Chiar si asa, poti gasi casti de protectie pentru biciclete cu un design interesant in magazinul online bicicletapegas.ro.

Castile de protectie sunt inconfortabile. E drept ca, mai demult, castile de protectie nu erau prea simplu de purtat, insa acum, noile materiale din care sunt fabricate au fost concepute tocmai pentru a le face mai usoare. Au interioare mai moi si o mai buna ventilatie, astfel incat pot fi la fel de confortabile ca orice alt articol pentru acoperirea capului.

N-am purtat niciodata si n-am patit nimic. Poti folosi ani de zile bicicleta fara sa ai parte de vreun accident grav de bicicleta, dar chiar si cel mai mic accident poate duce la invaliditate permanenta. Castile de protectie sunt o masura de precautie care trebuie luata.

Daca nici altii nu poarta, nu port nici eu. Casca ii protejeaza doar pe cei care o poarta. Daca vrei sa previi prejudiciile majore pe care le poate presupune un accident grav, atunci e important sa o porti.

Unul dintre avantajele majore ale celor care poarta casca de protectie este ca ii face mai vizibili in trafic. Mii de biciclisti mor anual in intreaga lume din cauza ca nu au fost vazuti de soferi. O casa de protectie alba sa colorata intr-o nuanta fosforescenta, asa cum gasesti la Pegas, va reduce riscul de a fi lovit de o masina sau de un camion.

Casca mai are un rol, colateral, am putea spune. Asigura protectie la intemperii. O furtuna se poate isca din senin, iar casca iti poate proteja capul de ploaie sau de grindina. De asemenea, te poate feri de soarele puternic, daca te deplasezi in miezul zilei, pe canicula.

Daca tragi linie, avantajele purtarii unei casti de protectie atunci cand pedalezi sunt net superioare asa-ziselor dezavantaje, astfel ca trebuie sa iei in calcul achizitia unui astfel de accesoriu. Pegas, in magazinul sau online bicicletapegas.ro, iti pune la dispozitie o serie de casti de protectie realizate din materiale atent testate si care asigura nu doar protectie, ci sunt si in trend. Designerii au avut grija sa creeze casti colorate, cu un imprimeu amuzant, in stil clasic sau vintage, adaptate stilului fiecaruia.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea