Vacante

#turist #internet #acces internet # sfaturi de vacanta # internet in vacanta

Cat de mult platesti pe internet, in vacanta

Aproape orice turist este obisnuit sa se conecteze la internet acasa fara efort, insa lucrurile pot deveni mai complicate atunci cand calatoreste. In strainatate nu este aproape niciodata usor sa vezi , sa downloadezi fisiere sau sa te conversezi pe internet cu prietenii. Cat de mult platesti pe conexiunea la internet, in vacanta?

Toata lumea stie ca este exorbitanta conexiunea la internet in roaming, iar unii chiar au trecut printr-o experienta neplacuta din cauza unor trimiteri sau descarcari de fisiere simple. Daca ai totusi nevoie de , exista cateva metode de a te conecta si de a tine factura sub control.
 

1. Pachete speciale
 

Intreaba-ti operatorul de telefonie din tara daca are pachete speciale pentru conexiunea in strainatate si cere toate detaliile. Este extrem de important sa intelegi care sunt costurile si posibilitatile. Din pacate, astfel de oferte nu sunt mereu disponibile.
 

2. Foloseste o cartela de acces local
 

O cartela de acces local la internet, in destinatia vizitata, este utila pentru ca nu poti consuma decat ceea ce ai platit initial.
 

3. Apeleaza la WIFI
 

Conexiunea fara fir este aparent disponibila in multe locuri. In realitate, insa, cand vei dori sa te conectezi pe aeroport va trebui uneori sa platesti, iar hotelurile nu ofera nici ele mereu conexiune gratuita la internet. O alta problema majora o reprezinta calitatea conexiunii. Chiar daca intr-o oferta de cazare este mentionata conexiunea la internet, nu inseamna ca nu se poate sa ai o viteza slaba si o conexiune cu multe intreruperi . Pentru cei care intentioneaza sa lucreze pe drum este un adevarat dezastru.
 

4. Internet Cafe
 

Internet cafe-urile raman cele mai ieftine si mai stabile conexiuni cand calatoresti. Problema, insa, o reprezinta obligativitatea de a te deplasa pana in aceste locuri si lipsa de intimitate .
 

5. Internetul la proprietari
 

Cand inchiriezi un apartament la proprietari te bucuri de intimitate deplina si de o conexiune stabila, oferita de furnizorii locali. Se poate ca aceasta sa fie gratuita.
 

6. Preturi
 

La un hotel de 5 stele dintr-un oras europen dezvoltat precum Zurich, o zi de internet poate costa 25 euro. La un hotel de 4 stele din Berlin o ora de conexiune la internet costa euro . In Marea Britanie, hotelurile de 3 stele au preturi de aproximativ 20 euro pe zi. In unele tari desertice sau in Africa, o zi de conexiune poate costa 10 euro, insa adesea conexiunea este slaba.

Sursa foto: entreprenant.us
Autor: Andra Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea