Vacante

#tioram #kilchurn #edinburgh #castel #scotia #vacanta

Castele made in Scotia

Exista peste 3 000 de castele in Scotia. Unele sunt vechi resedinte ale nobilor scotieni, cateva au fost construite cu scopuri militare, iar altele au ramas in paragina. Zidurile vechi, insa, sunt marturia palpabila a unor timpuri glorioase. Iata in continuare 3 castele scotiene pe care ar fi recomandat sa le vizitezi si tu.

Castelul Edinburgh

Este cel mai accesibil castel al Scotiei. Il gasesti chiar in centrul capitalei Edinburgh. A fost construit pe un vulcan stins pe care localinicii il numesc Castle Rock. Pe langa ca este foarte atractiv din punct de vedere arhitectonic, iti da ocazia sa observi o panorama unica asupra orasului.

In cazul in care vei vizita Scotia in august, nu rata parada militara care are loc in fiecare zi a acestei luni si care se desfasoara chiar in perimetrul castelului. Se numeste Edinburgh Military Tattoo si este un eveniment foarte important pentru scotieni. Iar daca iti plac muzica clasica si artificiile, Festivalul International Edinburgh care se desfasoara tot in august, este exact ceea ce cauti. De data aceasta, castelul este teatrul de desfasasurare a Concertului de Artificii, una dintre cele mai frumoase manifestari de acest gen din Europa.

Din contra, cei care isi doresc o priveliste spectaculoasa asupra acestei fortarete ar putea sa faca o pana pe dealurile Calton si Blackford, de unde castelul Edinburgh se vede in toata frumusetea lui.

Poti vizita Castelul Edinburgh in fiecare zi in perioada 1 aprilie- 31 octombrie intre orele 9.30 si 18.00, in timp ce in perioada 1 noiembrie- 31 martie orele de acces sunt 9.30- 17.00. Un bilet pentru adulti costa 12 lire sterline, in timp ce copiii platesc 6 lire sterline. In cazul in care iti doresti sa innoptezi la castel, vei scoate din buzunar 22 de lire/persoana.

Castelul

Drumetii care s-au oprit pe malul lacului Awe (partea de sud-vest a Scotiei) au declarat despre Castelul Kilchurn ca este cea mai romantica ruina din Scotia. De altfel, ceata care persista in aceasta regiune precum si locul izolat in care se afla constructia ii dau acesteia un aer mistic, care se intregeste si cu peisajul salbatic din jur.

Acest castel are forma rectangulara si este alcatuit din cateva turnuri rotunde pe care le vei observa de departe. A fost construit de-a lungul a catorva secole, iar anul trecut a fost adaugata o scara pentru a facilita accesul turistilor in partea superioara a fortaretei.

Daca ai plecat in personala iti recomand sa te opresti pe drumul dintre orasele Dalmally si Inveraray, pe malul sudic al lacului Awe. De aici vei avea o imagine de ansamblu asupra acestei incantatoare ruine care dateaza din 1440.

De asemenea, nu uita ca acest castel se poate vizita numai in timpul verii.

Castelul

Pe coasta de vest a Scotiei, pe o insula din lacul cu deschidere la mare, Lock Moidart, gasesti Castelul Tioram . Poti vizita acesta constructie numai in perioada in care apa se retrage de pe nisipul care leaga insula de mal (la reflux). Aici s-au filmat peliculele Highlander III si Highlander: , de aceea este posibil sa ai impresia ca ai mai vazut pe undeva aceste ziduri ingalbenite de timp.

Pentru o priveliste extraordinara asupra Castelul Tioram iti recomand sa urci dealul Dorlinn. De aici, vei avea ocazia sa observi si celelalte insule ale lacului Lock Moidart dintre care Rum, Eigg si Muck sunt celebre sub numele de Insulele Mici.

Interiorul castelului nu se viziteaza, insa merita efortul sa il vezi chiar si la exterior. De asemenea, insula este foarte frumoasa si nu cred ca o sa iti para rau daca te opresti aici pentru cateva ore.

Vremea in Scotia

In aceasta tara vremea este foarte schimbatoare. Chiar si scotienii afirma ca intr-o singura zi poti sa ai parte de toate cele patru anotimpuri . Statisticile spun ca este recomandat sa vizitezi Scotia in cea de-a doua jumatate a lunii mai si in luna iunie, cand precipitatiile cad in cantitati mai mici. In vest ploua mai mult din cauza influentelor Atlanticului, in timp ce in est este mai frig.

Vara temperaturile se incadreaza intre 14 si 20 de grade, iar noaptea tine numai doua ore, de la doua (de la 2.00 la 4.00). De asemenea, este indicat sa te echipezi cu haina impotriva vantului deoarece, mai ales pe coasta, vanturile puternice, cu viteze 70-100 km la ora, fac parte din specificul Scotiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea