Vacante

#strainatate #romania #sarbatori de iarna #revelion #craciun

Care sunt cele mai vandute destinatii pentru vacanta de iarna

Vacantele de Craciun din acest an au preturi foarte atractive, atat cele din Romania, cat si cele din strainatate. Pachetele pentru revelion sunt mai costistitoare, desi majoritatea sunt concepute pentru o perioada de 4-5 zile.

Cele mai vandute destinatii din Romania, pentru sarbatorile de iarna
 

La munte in Romania, ca in fiecare an, statiunile montane sunt printre cele mai cautate. Astfel, pentru Valea Prahovei, Predeal, Poiana Brasov, Bran-Moeciu, Borsa si Arieseni s-au inregistrat cele mai multe pachete de vacanta vandute.

Romanii care au preferat statiunile balneare vor merge in Baile Felix, Calimanesti-Caciulata, Vatra Dornei , Buzias , Covasna, Baile Herculane si Baile Govora.

Turistii romani care doresc sa petreaca sarbatorile intr-o zona rurala, cu traditii romanesti, au ales Maramuresul, Bucovina, Marginimea Sibiului, Vrancea si Apuseni ca destinatii de vacanta.

Cele mai multe pachete vandute in orase mari din tara sunt pentru Bucuresti, Brasov, Arad, Timisoara, Constanta, Oradea si Iasi. Pe litoral, Mamaia, Mangalia si Eforie Nord sunt destinatii de top pentru Craciunul 2010 si revelionul 2011. Ele sunt urmate de Delta Dunarii.
 

Unde merg romanii in strainatate, de sarbatori
 

Destinatiile de iarna cele mai vandute pentru Craciunul 2010 si revelionul 2011, pe plan international, sunt Austria, Bulgaria, Franta, Italia si Elvetia.

Romanii care au ales orasele europene vor petrece sarbatorile de iarna in Paris, Viena, Barcelona, Praga, Roma, Budapesta, Atena.

Pentru destinatiile de litoral si cele mediteraneene, primele in top sunt Egipt, Turcia, Grecia, Malta si Tunisia. Si pentru ca vacanta de iarna este an de an caracterizata de destinatiile cu clima opusa, adica cele de lux si exotice, turistii cu un buget mare au ales sa mearga in croaziere oceanice, dar si in Republica Dominicana , Laponia, Thailanda, Cuba, Brazilia, Mauritius, Maldive, Bora Bora.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea