Vacante

#japonia #vacanta #destinatii de vacanta #norvegia #oslo #tokyo #orase scumpe # destinatii scumpe

Care sunt cele mai scumpe orase din lume

Cele mai scumpe orase din lume se afla in Japonia si Elvetia, conform unui studiu realizat de ECA International, o firma de consultanta pentru resurse umane.

Studiul este realizat de doua ori pe an si include rezultate asupra nivelului de trai din 400 de orase din intreaga lume, cu date privind costurile pentru mancare, imbracaminte si alte bunuri de consum . Raportul este folosit de catre companiile multinationale pentru a calcula salariile angajatilor trimisi sa lucreze in strainatate.
 

Cele mai scumpe orase
 

Conform topului, Tokyo este cel mai scump oras din lume in 2011 si a ocupat aceeasi prima pozitie si in 2010. Aici, un pranz rapid costa 20.80 dolari, o bere la bar costa 10.56 dolari, un kilogram de orez, 9.80 dolari, o duzina de oua, 4.50 dolari si un bilet la film, 23.80 dolari.

Pe locul al doilea se afla Oslo, unde un bilet la cinema costa 18.80 dolari. Pentru un kilogram de oras platesti 6.10 dolari, un pranz rapid costa 45.20 dolari, o bere la bar costa 13.18 dolari, iar o duzina de oua, 8.50 dolari. Oslo a ocupat pozitia a doua si in 2010. Nagoya este cel de-al treilea cel mai scump oras din lume. Aici, pranzul costa 19 dolari, berea, 11.37 dolari, orezul, 8.50 dolari, ouale, 3.60 dolari, iar biletul la film, 21.80 dolari. In 2010, Nagoya s-a situat pe pozitia a patra.

Sydney (pozitia 16) este un oras mai scump decat Paris (20), Manhattan (44) si Honk Kong (45). Oslo ramane in 2011 cel mai scump oras din Europa si al doilea cel mai scump la talie mondiala. Ierusalimul (33) este mai scump decat Viena (34) si Berlin (35).

In cele doua Americi, Caracas (15) este cea mai scumpa destinatie, urmata de Rio de Janeiro (23) si Sao Paolo (27). In America de Nord, Vancouver (37) este cel mai costisitor oras, urmat de Ottawa (40), Toronto (42) si Manhattan (44). Pe ultimul loc in topul 50 al celor mai scumpe orase se afla Montrealul.

Top 10 al celor mai scumpe orase ale lumii

1 Tokyo (Japonia)
2 Oslo (Norvegia)
3 Nagoya (Japonia)
4 Stavanger (Norvegia)
5 Yokohama (Japonia)
6 Zurich (Elvetia)
7 Luanda (Angola)
8 Geneva (elvetia)
9 Kobe (Japonia)
10 Berna (Elvetia).


Sursa foto: cnbc.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Istoria democratizarii ciocolatei

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare