Vacante

#piete de flori din lume #piata de flori #flori

Care sunt cele mai frumoase piete de flori din lume

Sa daruiesti o floare sau un buchet cumparate de pe strada sau de la o florarie online este un lucru obisnuit. Multi dintre noi nici nu ne gandim poate de unde provin florile pe care le oferim. Ei bine, cele mai multe vin din Olanda, patria florilor de toate felurile. Acolo se afla cea mai mare bursa de flori din lume, Aalsmeer, unde sunt scoase la licitatie la pachete de cateva mii sau zeci de mii, flori produse local sau aduse cu avioanele din toata lumea: trandafiri, orhidee, lalele, garoafe, crizanteme sau irisi. in total sunt in jur de 20 de milioane de flori si plante decorative tranzactionate zilnic de angrosisti din Europa sau Asia. Depozitul unde au loc licitatiile, FloraHolland, este a patra cladire ca marime din lume, cu o amprenta la sol de peste 500 de mii de metri patrati si cu un spatiu de expunere si depozitare, de aproape un milion de metri patrati.

Si daca Aalsmeer este cea mai mare piata de flori din lume, alte tari se pot lauda cu cele mai frumoase piete de flori.

In centrul capitalei franceze, la Paris, se afla celebra Marche aux Fleurs, situata in apropierea catedralei Notre Dame, in Piata Louis Lepin. A fost deschisa acum aproape 200 de ani, iar in 1900, acolo au fost instalate celebrele pavilioane care exista si in prezent. Marfa este variata, de la obisnuitii trandafiri sau flori de sezon, pana la orhidee sau plante exotice si chiar arbusti. A devenit in timp un loc de promenada original, iar cine trece prin Paris ar trebui sa-si rezerve macar o ora sa treaca prin acest loc magic.

La Amsterdam se afla Bloemenmarkt, o piata de flori plutitoare organizata in toate anotimpurile pe canalul Singel. Standurile de flori sunt expuse pe vaporase care dau o pata de culoare orasului. Piata are o istorie indelungata, prima data fiind organizata in 1862. Acum, primavara, oferta consta in special in lalele si narcise. Doritorii pot cumpara buchete sau bulbi sau o singura floare. Iar in decembrie, piata de flori ofera brazi de Craciun de toate marimile si soiurile.

Si Italia are o cunoscuta piata de flori. Campo dei Fiori este in centrul vechi al Romei, aproape de Piazza Navona. A fost infiintata in secolul al 15-lea, pe o lunca inflorita, de unde ii vine si numele actual. De atunci, cartierul s-a schimbat la fata, iar fostul camp de flori a devenit o zona foarte pitoreasca, inconjurata de hanuri si ateliere de mestesugari. Astazi, locul este o atractie pentru turisti atat pentru produsele vandute, cat si pentru numeroasele patiserii si cafenele deschise in jur.

Nu doar in Europa sunt piete de flori celebre. Una dintre cele mai frumoase piete din Asia este Phool Mandi, din capitala Indiei, New Delhi. infiintata in 1995, a devenit rapid un loc foarte cautat. Sunt sute de vanzatori care vin zilnic sa-si vanda marfa. Florile provin in marea lor majoritate din India, dar sunt si unele importate din Thailanda, China si chiar Olanda. Pe langa obisnuitii trandafiri, indienii cumpara orhidee, crini, lotus, garoafe, craite, gladiole si chiar si flori artificiale.

O alta piata frumoasa de flori este la Bangkok. La Pak Klong Talad pot fi gasite toate varietatile de flori si de produse necesare ingrijirii florilor. Vanzatorii au magazine cu 2 sau 3 etaje de o parte si de alta a strazii Chak Phet, situata in apropierea podului Saphan Phut din Bangkok.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea