Vacante

#sarbatori de iarna #destinatii #craciun #revelion #valea prahovei #austria

Care sunt cele mai cerute destinatii pentru sarbatorile de iarna 2009-2010

Turistii romani isi petrec vacanta de Craciun in familie , insa acest lucru nu inseamna neaparat ca stau acasa. Preturile considerabil mai mici la pachetele de Craciun ale operatorilor turistici, in comparatie cu pachetele de revelion au dus la o crestere a cererii turistice pentru perioada Craciunului. Si in sezonul de iarna 2009-2010 romanii continua sa plece in vacanta, ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) anuntand doar o scadere estimata la 10% fata de anul trecut, in ceea ce priveste circulatia turistilor.

Preturile la vacante sunt mai mici la agentii decat la operatorul direct

Pana acum, pachetele turistice si locurile detinute de agntii in hoteluri au fost vandute in proportie de 70%-80%. Potrivit unui studiu efectuat de ANAT, asupra pachetelor de vacanta 2009 oferite de agentiile membre, comparativ cu tarifele de cazare si transport oferite direct de hotelier, s-a constatat ca preturile pot fi cu pana la 30% mai mici in primul caz. In sezonul de iarna 2009 -2010, preturile la cazare, propuse de agentiile ANAT, sunt si cu 50% mai mici decat preturile de la receptia hotelurilor de la destinatie.

„Este in avantajul clientului sa inteleaga cat mai bine cum functioneaza sistemul unei agentii de turism. Contrar miturilor existente pe piata, agentiile nu castiga din comisioane obtinute de la clienti, ci din discounturi de volum obtinute de la unitatea hoteliera. Este deci in interesul lor sa vanda cat mai mult la preturi cat mai mici. Chiar acum, in sezonul de iarna 2009-2010, o camera dubla la un hotel din Moeciu costa la receptie 70 Eur/ noapte dar cei care cumpara prin agentiile de turism membre ANAT platesc doar 53 euro/noapte. Vorbim asadar o economie de pana la 30% numai la cazare, ca sa nu mai adaugam si valoarea adaugata de linistea pe care o ai stiind ca totul este rezervat in avans si esti ferit de surprize” a declarat Corina Martin, Presedintele Patronatului ANAT.

Valea Prahovei si Austria, destinatii de top in vacanta de iarna

Cele mai cerute destinatii au fost cele care ofera pachete de turism montan, precum cele de pe Valea Prahovei sau Austria.

Pe plan intern, destinatiile montane de top ale acestui sezon sunt Valea Prahovei, Predeal, Poiana Brasov, Bran-Moeciu, Borsa, Arieseni, Paltinis, Campulung Moldovenesc. Urmeaza pachetele de vacanta din statiunile balneare: Baile Felix, Calimanesti-Caciulata, Vatra Dornei, Buzias , Covasna, Baile Herculane, Baile Govora. Turismul rural a atras si el o parte dintre turistii romani, in Bran Moeciu, Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului, Vrancea, Apuseni.

Cele mai cerute orase cu pachete turistice interne, vandute de agentiile ANAT, au fost Bucuresti, Brasov, Arad, Timisoara, Constanta, Oradea, Iasi. Exista cereri si pentru litoral (Mamaia, Mangalia, Eforie Nord) si Delta Dunarii.

Destinatiile externe vandute prin agentiile de turism ANAT au in top pachetele de iarna din Austria, Bulgaria, Franta, Italia, Elvetia, Slovacia si Slovenia. Turistii care au dorit sa viziteze o metropola europeana au ales Paris, Viena, Barcelona, Praga, Roma, Budapesta, Atena, Amsterdam, Londra, Lisabona, Madrid, Milano.

Cei care au dorit sa faca plaja in iarna au ales Egiptul. Altii au ales Grecia, Turcia, Malta, Tunisia, Spania, Bulgaria, Portugalia, Israel. Un ultim segment il reprezinta destinatiile de lux si cele exotice: Republica Dominicană, Finlanda cu Laponia, Thailanda, Cuba, Brazilia, Mauritius, Maldive, Caraibe, Mexic, croaziere oceanice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea