Vacante

#ghid #top destinatii #calatorii #lonely planet #best in travel in 2010 #top 10 cele mai bune tari

Care sunt cele mai bune destinatii de vacanta in 2010

Cele mai bune locatii pentru calatoriile din 2010 includ criterii precum costurile, experientele turistice intense, panoramele naturale, pistele pentru ciclisti si chiar zonele unde iti poti plimba patrupedul. Anglia si Islanda ocupa locuri fruntase in cele mai bune destinatii pentru calatoriile din 2010.

Lonely Planet a lansat volumul “ Best in travel in 2010 ”, cea de-a 5-a publicatie a celor mai bune calatorii, destinatii si experiente din anul urmator. Ghidul prezinta topul 10 al tarilor, regiunilor si oraselor care merita sa fie vizitate in 2010, acest top fiind realizat de echipa Lonely Planet.

In acelasi ghid, cititorii gasesc un plan de calatorii pentru 2010 si 17 liste de calatorie, pe tematica, ca de exemplu “Top 10 Aeroporturi” sau “Cele mai bune destinatii din punct de vedere financiar, in 2010”. Volumul prezinta cititorilor cele mai grozave experiente turistice pentru anul urmator, de la salbaticia Africii pana la zborurile in cosmos. Daca pana acum Londra era considerata unul dintre cele mai costisitoare orase europene, in 2010 metropola si-a castigat locul in topul celor mai bune destinatii din punct de vedere financiar.

1. Topul destinatiilor in functie de buget

Islanda si Londra se situeaza printre cele mai bune destinatii cand vine vorba de bani. Islanda a devenit accesibila ca urmare a colapsului financiar. In Londra, rata de schimb este favorabila turistilor, astfel incat acestia pot gasi oferte de cazare mai ieftine decat in anii trecuti, uneori la jumatate de pret fata de trecut.

Pe langa Islanda si Londra, in acelasi top mai figureaza Bulgaria, Las Vegas, Kenya, Malaezia, India, Mexic si Africa de Sud. Thailanda ramane o destinatie accesibila pentru turistii europeni care vin sa petreaca aici un sejur, avand o oferta foarte generoasa in privinta cazarii. Malaezia este recomandata turistilor care vor sa negocieze pentru produsele cumparate. Africa de Sud este atragatoare gratie climatului si frumusetii naturale, dar si pentru ca se poate trai bine cu bani putini .

2. Topul celor mai bune 10 tari si orase

Abu DhabiIn topul celor mai bune 10 tari pentru calatorii sunt: El Salvador, Germania, Grecia, Malaezia, Maroc, Nepal, Noua Zeelanda , Portugalia, Suriname si Statele Unite. In privinta oraselor, topul primelor 10 este reprezentat de: Abu Dhabi, Charleston (Carolina de Sud), Cork (Irlanda), Cuenca (Ecuador), Istanbul, Kyoto (Japonia), Lecce (Italia), Sarajevo, Singapore si Vancouver (Canada).

3. Topul celor mai bune regiuni

In topul celor mai bune regiuni pentru a-ti petrece vacanta sau a calatori, sunt Bali (Indonesia), Goa (India), Koh Kong (Cambodia), Africa de Sud si vestul Australiei. Lake District , tinutul lacurilor din Marea Britanie ocupa si el un loc de top, gratie peisajelor spectaculoase verzi.

4. Topul celor mai bune evenimente si experiente turistice

Pentru cele mai bune evenimente din lume, desfasurate in aer liber, ghidul mentioneaza nume precum Festivalul Glastonbury si Teatrul Minack din Cornwall, Marea Britanie.

In privinta experientelor turistice care iti schimba viata, ghidul sugereaza parapanta pe deasupra Qeenstown (oras-statiune in sudul Islandei), expeditie in Tongariro National Park, caiac in Abel TasmaLake Districtn National Park sau un zbor pe deasupra Fiordland (zona din Noua Zeelanda). Amatorii de turism au in Peninsula Otago una dintre cele mai bune 10 piste de biciclete.

5. Pe scurt:

• Top tari: El Salvador, Germania, Grecia, Malaezia, Maroc, Nepal, Noua Zeelanda, Portugalia, Suriname, Statele Unite.

• Top regiuni: Alsace (Franta), Bali (Indonesia), Fernando de Noronha (Brazilia), Goa (India), Koh Kong Conservation Corridor (Cambodia), Lake Baikal (Rusia), Oaxaca (Mexic), Africa de Sud, Lake District (Anglia), sud-vestul Australiei de vest.

• Top Orase: Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), Charleston (Statele Unite), Cork (Irlanda), Cuenca (Ecuador), Istanbul (Turcia), Kyoto (Japonia), Lecce (Italia), Sarajevo (Bosnia), Singapore (Singapore), Vancouver (Canada).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea