Vacante

#mers in vacanta #experti #vacanta

Cand vei putea merge in vacanta? Raspunsul specialistilor

Cea mai mare dorinta a multor persoane este ca pandemia sa se termine si sa poata pleca intr-o vacanta. Insa cand va fi posibil acest lucru?

Expertii sunt de parere ca, pana la aparitia si distribuirea pe scara larga a unui vaccin, cei mai multi oameni se vor teme sa urce in avioane ca sa plece in vacante.

Ca niciodata pana acum, garile, aeroporturile si statiile de autobuz din intreaga lume au ramas goale in preajma sarbatorilor. Locuri care in mod normal ar fremata de localnici si turisti sunt dezolant de pustii. Hotelurile, plajele si terasele sunt pur si simplu parasite.

Daca aceste sarbatori de Paste sunt dezastruoase pentru turism nici pentru vara care se apropie nu sunt sperante de mai bine.

“Anul 2020 este practic pierdut. Numeroase afaceri nu se vor redeschide (dupa carantina) pentru ca nu vor fi capabile sa isi continue activitatea. In momentul de fata, cel mai logic lucru este sa mergi de pe o luna pe alta si sa nu iei in considerare un orizont mai larg.”, declara Pablo Gonzalo, manager de restaurant.

“Sezonul de varf nu va exista... Pe de o parte, consumul intern va fi grav afectat de pandemie si, desigur, consumul extern va disparea in totalitate. Este dificil de facut previziuni de acum”, a spus Roger Pallarols, director al Asociatiei Restaurantelor din Barcelona:

“Din nefericire, situatia noastra, acum si in viitorul apropiat, este demna de Infernul lui Dante, un scenariu nemaiintalnit vreodata. Situatia e dramatica mai ales din cauza incertitudinii in care traim, si nimic nu e mai rau pentru economie decat incertitudinea. Primul aspect de care trebuie sa ne ocupam este siguranta la destinatie, turistii trebuie sa gaseasca locuri minunate, atractive, dar si siguranta sanitara.”, sustine si Antonio Gonzalez Molina, patron de agentie turistica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea