Vacante

#rezervare #rezervare online #online #agent de turism

Cand sa nu faci rezervarea online

Tendinta actuala arata ca turistii folosesc din ce in ce mai mult internetul pentru a-si face rezervarea online. Exista insa cazuri in care interfata afisata utilizatorului nu poate suplini serviciile oferite de un turism . Care sunt aceste cazuri?

1. Nu ai suficient timp pentru o documentare serioasa

 

Cand te decizi sa faci o rezervare online , indiferent ca este vorba despre tren, bilet de avion, camera de hotel etc, primul lucru pe care trebuie sa-l obtii sunt informatii privind cazarea, zborul etc. Daca nu ai timp sa te documentezi suficient pentru a stii exact ce sa ceri, este mai bine sa cauti o alta maniera de rezervare.

Pentru a putea sa faci o online in siguranta, trebuie intai sa cunosti toate cerintele si conditiile calatoriei.

2. Pleci intr-o calatorie complexa: croaziera, calatorie in jurul lumii, circuit, calatorie la Polul Nord etc

 

O croaziera reprezinta una dintre cele mai frumoase vacante de care poti avea parte, dar este totodata o calatorie foarte greu de planificat de unul singur. Vasele de croaziera pleaca din mari porturi internationale, ceea ce inseamna bilete de avion dus-intors de acasa pana in orasul unde se afla portul. Intervine apoi transferul de la aeroport in port, imbarcarea, excursiile optionale cu posibile rezervari la hoteluri, activitatile de la bord etc.

Pentru croaziere, exista agentii de turism specializate pe astfel de vacante, care pot oferi clientului toate detaliile despre calatorie, program, activitati, preturi, vreme etc. In plus, astfel de agentii de turism ofera discounturi de grup pentru diverse servicii si facilitati: excursii optionale , mese la bord sau in afara vasului etc. In plus, un loc care online apare indisponibil poate fi obtinut prin intermediul unui agent.

Acelasi lucru se aplica si pentru calatoriile in jurul lumii sau pentru alte calatorii, mai complexe. Daca doresti sa-ti faci un intinerariu online si sa rezervi totul,  acest lucru nu poate fi realizat cu o platforma virtuala , dar poate fi facut prin intermediul unei agentii specializate pe astfel de calatorii.

3. Vrei sa negociezi serviciile primite

Interfata web iti specifica faptul ca la hotelul dorit, in perioada aleasa de tine, sunt disponibile numai camere de tip standard (standard rooms). Un agent turistic ar putea sa-ti propuna un upgrade, oferindu-ti un apartament (suite), o camera de familie (family room) etc.

4. Vrei sa obtii cel mai bun pret

De obicei, agentiile de turism au contracte incheiate cu furnizorii de servicii turistice, prin care se ofera anumite avantaje, reduceri si promotii care nu sunt disponibile insa clientilor directi. Pachetele oferite de un hotel unei agentii vor fi intotdeauna mai flexibile si mai avantajoase decat cele propuse unui client care face rezervarea direct.

5. Vrei informatii precise despre locul rezervat

Un agent de turism poate sa fi vizitat hotelul pe care ti-l propune pentru rezervare si poate sa-ti dea informatii concrete despre locatie. Oferta online, insa, te invita sa accesezi un simplu link. 

6. Ai un eveniment important

Daca urmeaza sa-ti faci nunta intr-o destinatie romantica, alaturi de cei dragi, daca trebuie sa ajungi la o reuniune de familie, daca trebuie sa participi la un eveniment important, undeva departe, atunci este mai bine sa eviti rezervarile online. Astfel de evenimente sunt mult prea importante pentru a fi ratate. In cazul unei erori, un agent de turism poate sa-ti propuna imediat o alternativa si iti ofera mai multa siguranta ca totul va fi asa cum ai cerut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea