Vacante

#turisti #vacanta #calatorie

Calatoriile ii fac pe oameni mai fericiti, arata noi studii

Toata lumea este familiarizata cu discursurile operatorilor de turism, in care acestia afirma ca orice om are nevoie de o vacanta pentru bunastarea sa fizica si psihica. Acum studiile le dau dreptate acestora. Calatoriile maresc nivelul de satisfactie, ne fac mai fericiti si mai sanatosi, se arata intr-un nou studiu. Oamenii de stiinta sugereaza chiar ca depresiile ar putea fi tratate in viitor prin turism si calatorii.

Conform unui studiu facut de cercetatori australieni, modul de a calatori afecteaza 3 elemente diferite ce tin de fericire.

Astfel, bucuria unei vacante se prelungeste peste durata concediului, facandu-ne mai fericiti. Acest lucru poate sa duca la o viata mai lunga. Un expert in domeniul turistic si bunastare, dr Sebastian Filep, de la Universitatea Victoria, afirma ca motivele de a calatori, experientele pe care le ai la destinatie si  faptul ca reflectezi la ceea ce ti s-a intamplat dupa ce te intorci, toate acestea contribuie la placerea de a te plimba prin strainatate.

Motivele de a calatori trezesc emotii pozitive in turist. Experientele din timpul vacantei ii dau un scop persoanei in cauza. Iar concluziile de dupa il fac pe om sa se simta implicat. Toate acestea trei sunt ingrediente-cheie ale fericirii, in opinia specialistului.

Studiul a fost realizat pe 60 de turisti diferiti si pe 200 de turisti care calatoresc cu rucsacul in spinare, acestia din urma vor aparea intr-o viitoare carte despre turisti, turism si un trai bun. Rezultatele studiului au aratat ca aceste calatorii fac oamenii mai fericiti, le imbunatatesc starea de sanatate si le prelungesc viata.

In acealasi timp, studii ale Universitatii din Chicago si Universitatii din Wisconsin -Madison arata ca banii cheltuiti pe activitati recreative pot sa sporeasca fericirea, in timp ce banii dati pe chestii materiale nu au acelasi efect. Unele dintre aceste activitati de placere sunt vacantele. Ele au un efect benefic deoarece faciliteaza apropierea de familie si prieteni. Astfel, se recomanda consumatorului sa investeasca mai degraba intr-o vacanta decat intr-un produs material.


Motive pentru care calatoresc oamenii
 

Iata in continuare 10 dintre cele mai cunoscute motive pentru care calatoresc oamenii:

1 Relaxare
2 Romantism
3 Afaceri
4 Familie
5 Religie
6 Luna de miere
7 Sarbatori si evenimente pozitive
8 Moarte si evenimente negative
9 Sanatate
10 Educatie.
 

Ce efect au calatoriile asupra ta? Impartaseste-ne motivele pentru care calatoresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea