Vacante

#croaziere #circuite #excursii #litoral #sejur #marea rosie #egipt #tunisia

Calatorii indepartate in toamna lui 2008 II

Data trecuta v-am prezentant China, Thailanda si Cambodgia, pentru calatoriile din aceasta toamna in tari indepartate. Astazi, continuam cu a doua parte: Egiptul si Tunisia.

Cererile dominante pentru circuitele de toamna 2008

Una dintre destinatiile potrivite pentru septembrie si octombrie o reprezinta Egiptul. Litoralul acestuia este ideal pentru turistii care vor sa se bronzeze si sa faca baie la Marea Rosie.

“Din punctul nostru de vedere, principala destinatie pentru circuitele de toamna ar fi croazierele pe Nil. Consideram ca in viitor aceasta destinatie va deveni foarte populara, iar turistii vor putea experimenta sentimentele descrise de Agatha Christie in cartea sa – „Moarte pe Nil”.

Foarte multi francezi merg in Egipt doar pentru a vedea Luxorul, oras ce poate fi vizitat si in cadrul croazierei pe Nil, oferite de Flynova. Astfel, multi tour operatori ofera zboruri directe catre acest oras” ne-a precizat Raimondas Useckas, director executiv Flynova.

Temperaturile din statiunile Hurghada si Sharm el Sheikh au valori cuprinse intre 27 si 38 grade Celsius in septembrie si intre 25 si si 32 grade Celsius in octombrie. In celelalte zone, temperaturile minime nu coboara sub 18 grade, in primele luni de toamna. Acest lucru face din Egipt o destinatie ofertanta, atat pentru sejururile pe litoral, cat si pentru circuitele de tip croaziera.

De obicei, daca alegi o croaziera in Egipt, vei calatori cu mai multe mijloace de transport, incluse in pretul pachetului: avion, tren, vas de croaziera si autocar. In plus, beneficiezi de acces la obiectivele turistice stabilite in program. In afara acestora, se plateste suplimentar pentru excursiile optionale. De exemplu, pentru Muzeul de Egiptologie din Cairo, intrarea costa 36 euro de persoana. Turistii care doresc o experienta inedita in Hurghada, au ocazia sa se plimbe cu submarinul. In oferta Perfect Tour, aceasta distractie costa 49 euro de persoana.

O astfel de vacanta, cu durata de 8 zile, are preturi care incep de la 800 euro de persoana. In aceasta suma sunt incluse zborul cu avionul, calatoria cu trenul si autocarul, transferurile, cazarea in hoteluri de 4 si 5 stele cu mesele stabilite de contract, ghidul si intrarile la obiectivele turistice.

Un circuit prin Tunisia costa 600 euro de persoana si include, printre altele, plimbare cu jeep-ul si intrari la muzee si situri arheologice. In Tunis se pot vizita Muzeul Brado si Cartagina, iar in El Jem, Amfiteatrul Roman. Operatorii locali organizeaza si excursii optionale in oaze (Degache, El Hama, Chebika, Tamarza, etc), unde te poti plimba cu caleasca (3.5 euro) sau cu dromaderul (10 euro).

Vacante la plaja in toamna 2008

Sejururile pe litoral sunt cele mai accesibile din punct de vedere al pretului. In Egipt, o vacanta in Hurghada, cu durata de 8 zile, costa 563 euro de persoana, in septembrie si 661 euro, la sfarsitul lunii octombrie, potrivit agentiei IQ travel. Astfel de pachete contin transportul cu avionul (curse charter), 7 nopti de cazare all inclusive, intr-un hotel de 5 stele, taxa de aeroport, asigurarea medicala, transferul la hotel si asistenta turistica.

In Tunisia, pretul unui sejur de o saptamana coboara pana la 259 euro de persoana, in Sousse, pentru hotelurile de 3 stele, cazare cu demipensiune si 349 euro, cu all inclusive. ( turism ). Vacantele all inclusive in Port el Kantaoui costa 499 euro, pentru acelasi confort. Pachetele asigura transportul cu avionul, transferul de la aeroport, cele 7 nopti de cazare cu masa specificata si asistenta turistica.

Prima parte a acestui articol o gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea